“Seviyeni bir daha bozarsan tape kayıtlarını ve belgeleri açıklarım”

1 Ekim 2013 18:21

AK Parti Milletvekili Recep Özel ile AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı bir kez daha uyardı. Kendilerinin seviyeli siyaset yapmalarına rağmen Başkan Günaydın’ın aynı hassasiyeti göstermediğini ileri süren Uzaktaş, “Ben isminin başına Sayın kelimesini eklerken şahsına hitaben söylemiyorum. Isparta halkının kendisine verdiği 40 bin 500 oyun hatırına söylüyorum” dedi.

SAYIN GÜNAYDIN’IN KIZINA İLHAM MI GELMİŞ?

Öte yandan Uzaktaş, Başkan Günaydın’ın kızı Zeynep Günaydın’ın proje çizimlerine de değindi. Kızının 2009 yılından önce hiçbir proje çizmediğini ancak 2009’dan sonra bir anda projeleri hayata geçirmeye başladığını ileri süren Uzaktaş, “2009 yılına kadar doğru dürüst proje almayan kızı hanımefendi, 2009’da ilham geliyor herhalde muazzam projeler aklına geliyor, Isparta’nın nedense çok ciddi projelerini çiziyor. Bu projelerin değerleri çok yüksek, KDV dahil 900 bin lira projenin bedeli. 30’un üzerinde proje çizmiş” dedi.

BABASI BELEDİYE BAŞKANI OLMASAYDI

İMAR KOMİSYONUNU TOPLAYABİLİR MİYDİ?

Zeynep Günaydın’ın çizdiği projelerin bir de özelliği olduğuna dikkat çeken Başkan Uzaktaş, “Projelerin yapıldığı yerde bir emsal değişikliği talebi, kat artışı talepleri oluyor. Bu artış talepleri ne hikmettir belediyeye imar komisyonu üyeleri dâhil davet ediliyor. Sayın Zeynep Günaydın, imar komisyonu üyelerine belediyede brifing veriyor. Kendi projelerini anlatıyor. Orada emsal artışı yapılacak yerdeki projesinin güzelliğini anlatıyor. Sayın Zeynep Günaydın, babası belediye başkanı olmasaydı belediyeye imar komisyonu üyelerini çağırıp bunu yapabilir miydi? Ya da Isparta’da hangi mimar projelerini imar komisyonu üyelerini belediyeye davet edip projelerini anlatma lüksüne sahip. Bu yaşanan bir vaka. Bir projenin bedeli 900 bin TL. İddia bu” diye konuştu.

SİZ ÇOCUKLARINIZI DANTEL GİBİ

İŞLEDİNİZ MİLLET KESERLE Mİ İŞLEDİ?

Diğer taraftan Uzaktaş, Başkan Günaydın’ın ‘Ben çocuklarımı dantel gibi işledim’ açıklamasına karşılık olarak da, “Kusura bakmayın Sayın Günaydın, bu memlekette herkesin çocuğu kıymetlidir. Siz dantel gibi işliyorsunuz da millet keserle mi işliyor? Sizin ne gariptir bu milletin insanları 3 kuruş paralarla çocuklarını okutuyorlar, mimar yapıyorlar. Mimarlar Odasına kaydettiriyorlar ve çıkıyorlar proje alacağız diyorlar. Sizin çocuğunuz kadar şanslı değiller. Bizim vurgulamak istediğimiz bu. Siz çocuklarınızı dantel gibi işlediniz belki onlar da iğne oyası gibi işledi. Ama neden sizin çocuğunuz kadar şanslı değiller? Isparta’da mimarlık zatıâlinizden ve kızınızdan ibaret değil. Isparta’da bu mesleği çok güzel yapan birçok hemşerimiz var.  Neden bu hemşerilerimizin hakkı gasp ediliyor?” şeklinde konuştu.

“BİZİ BECERİKSİZ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İktidar olarak Isparta’ya yapılan hizmetlerin görmezlikten gelindiğini ifade eden Uzaktaş, şöyle devam etti; “AK Parti iktidarı olarak Isparta’ya yaptığımız hizmetler görmezlikten geliniyor. Türkiye’de çok az bir ile nasip olan bölge hastanesi de bunlardan birisi. Bu hastane 550 milyon TL’lik 755 yatak kapasiteli ciddi bir yatırım. Muhalefet yatak sayısını az buluyor ve yerini beğenmiyor.

“NEYE GÖRE YATAK SAYISINI AZ BULDULAR?”

Isparta büyüklüğüne göre 755 yatak kapasitesi, yeri de eski Sümer Halı Tesislerinin olduğu yer. Yatak sayısını az bulan arkadaşlarımıza sormak lazım, hangi araştırmaya göre yatak sayısını az bulmuşlar? Sayın Başbakanımız sağ olsunlar Isparta’ya gösterdikleri sevginin ifadesi olarak hastanenin daha büyük yapılabileceğini ifade ettiler. Hastane daha da büyük yapılabilir. Yeri ve projesi buna müsait. Süreç içerisinde yatak kapasitesi yetersiz kalırsa büyütülebilir. Bunlar hesaplanarak proje yapılmış. Sayın Başbakanımızın teveccühünü alıp bizi bir şey becerememiş gibi lanse etmeleri doğru bir şey değil.

PROJESİNİ KENDİSİ ÇİZMEDİĞİ İÇİN BEĞENMEMİŞTİR

Başkan Günaydın hastanenin projesini beğenmemiş. Çünkü hastanenin projesini kendisi çizmedi. Ailemi karıştırmayın diyor ya biz ailesini bir şeye karıştırmıyoruz. Sadece Sayın Belediye Başkanımızın kızıyla ilgili bir soru soruyoruz. Diyoruz ki, ‘Sayın Günaydın, biz senin aileni karıştırmıyoruz. Ailenin şerefi, haysiyeti, diğer hususları hakkında bir şey söylemiyoruz. Ama senden ricamız şudur. Siz de ailenizi belediye işlerine karıştırmayın. Isparta Belediyesi’ni aileniz yönetmesin. Hemen inkâr edecek. Ancak yaşanan vakalar var.”

SADECE GÜLÜYORUZ

Bu arada muhalefet partilerinin eleştirmeleri yerine kendilerini takdir etmeleri gerektiğini savunan AK Parti Milletvekili Recep Özel ise “Birbirimizi yaptığımız işlerden dolayı takdir edebilsek siyaset daha seviyeli ve güzel olur. Isparta’mız, ülkemiz kazanır. Bölge Hastanesi’nin yatak sayısı ve yerini eleştirdiler, biz bunlara sadece gülüyoruz.

BELEDİYE ENGELLİYOR

AK Parti döneminde Isparta’da 3 özel hastane açıldı. O hastanelerden biri yeni bir yatırım yapmak istiyor ancak belediye henüz sorunu çözmedi. O yatırım, Isparta’nın yatak sayısına katkı sağlayacak. Ancak o yatırımı belediye engelliyor.

ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ ANCAK HAKARETE KARŞIYIZ

Eleştirilere açığız ancak hakarete karşıyız. Ben milletin vekiliyim. Bu milletin vekiline saygı göstermezseniz bu millete saygı göstermiyorsunuz demektir” dedi.

SON KEZ UYARIYORUZ

Konuşmasının sonunda Başkan Günaydın’ı uyaran Milletvekili Özel, “Bizim bir yanlışımız varsa acımasızca eleştirin. Ancak bu eleştiri hakaret seviyesinde olmasın. Hakaret,  küfür ve aşağılama olursa biz de yargıda hesabını sorarız. Buradan arkadaşımızı son kez uyarıyoruz. Seçim sürecinde seviyeli siyaset yapacağımızı buradan taahhüt ediyoruz. Hiçbir zaman bizden kötü söz, hakaret, iftira duymayacaksınız. Ama böyle yaparsanız elimizde çok bilgi, belge ve kayıt var. Bunların hepsini gündeme getiririz. Ne gerekirse onu yaparız” diye konuştu.

 

 

Bu haber 1158 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...