“Müdür atamalarında adam kayırmaca mı yapılıyor?”

1 Ekim 2013 18:22

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müdür atamalarının belli olacağı şu sıralar ilginç bir iddia ortaya atıldı. Eşinin de Müdür Yardımcılığı sınavına girdiğini ancak yüksek puan almasına rağmen EK1 yani atamada görev süresini belirten bu kavram yüzünden ilk 5 içindeyken bir anda 12’nci sıraya gerilediği belirten Tevfik Yılmaz, yetkilileri göreve davet etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ilgili haberler şu sıralar gündemi oldukça meşgul ediyor. Özellikle müdür olmayı beklen birçok kimsenin gözü kulağı bu atamalarda. Ancak ortaya atılan bir iddia atamalara gölge düşürecek cinsten. Tevfik Yılmaz, eşinin de müdür yardımcısı olabilmek için sınava girdiğini sınavdan 80 ve üzeri puan aldığını ve atamayı bekledikleri anda bir anda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından EK1 yani atamalarda görev süresinin dikkate alınacağının belirtilmesi üzerine mağdur olduklarını açıkladı.

“DAHA ÖNCE EK1 DİYE BİR ŞEY

YOKTU NE OLDU DA ŞİMDİ BU ÇIKTI?”

Yapılacak olan atamalarda haksızlığın bulunduğunu ileri süren Yılmaz, “EK 1 öğretmenlerin hizmet süresi. Bu döneme kadar böyle bir şey yoktu. Bu dönem EK1 olayı çıktı. EK1 çıkmadan önce eşim 5. sıradaydı. Şimdi 12. sıraya geriledi. Müdür Yardımcılığı sınavına 2 yıl önce girdi. 2 yıldır atama bekliyoruz. Ancak 2 yıldır ataması yapılmadı. 80 puanı olmasına rağmen atama olmadı. En azından yakın bir ilçeye gelmesi gerekiyor. 8 tercih yaptık. 12. sırada olduğu için atama olmayacak.

“ORTADA BİR EŞİTSİZLİK VAR!”

Burada bir eşitsizlik olduğunu seziyorum. Buna kim dur diyecek? Benim eşim sınava girdiğinde 7 aylık hamileydi. Zor şartlarda sınava girdi. Şimdi görev yaptığı yer90 kmuzaklıkta. Günlük en az180 kmyol yapıyor.  Herkes bir yere gelecekse hakkıyla gelmeli. Çıkartılan yeni şeylerle bizim önümüz kesiliyor” dedi.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...