Davraz’a Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi kuruluyor

2 Ekim 2013 15:34

BAKA, üniversite, meslek ve sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan Ortak Akıl Platformu, ilimizde turizmin 12 aya yayılması için bir araya geldi. Isparta’nın; Kış turizminin yanı sıra spor, kültür, eko, eğitim, doğa, inanç ve gurme turizmi için önemli bir yer olduğu öngörüsüne varıldı.

Özellikle Davraz’ın cazibesinin artırılması için buraya “Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi” kurulması için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

GÜLDEKİ BİRLİKTELİK ÖRNEK ALINACAK

Öte yandan gülde birlikte hareket etmenin somut sonuç getirdiği ve bunun diğer alanlarda örnek alınması gerektiği vurgulanan toplantıda, aynı şekilde turizmde de Davraz’ın Antalya’ya yakın olma avantajını iyi değerlendirip, kış ve yaz sporlarına dayalı turizmin yanı sıra eğitim kampları ile kongre turizmi için potansiyel olduğu dile getirildi.

6 YATIRIMCININ DAHA GELMESİ PLANLANIYOR

Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi kurulması planlanan Davraz’da futbol sahalarına ilave açık spor sahaları, kapalı spor salonları ile olimpik yüzme havuzunun yapılmasının cazibeyi artırarak 6 yatırımcının daha tesis kurmasını sağlayabileceği ve böylelikle Isparta’nın destinasyon olabileceği kaydedildi.

BÖLGE HASTANESİ ARTI SAĞLAYACAK

Diğer taraftan Isparta’nın mevcut hastanelerinin yanı sıra yapılacak Bölge Hastanesi’nin de sağlık turizmi açısından sağlayacağı katkının önemi vurgulandı.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...