Keçiborlu Belediyesi Otobüs Terminali hizmete açıldı

3 Ekim 2013 15:47

Isparta- Afyonkarahisar karayolunun Keçiborlu mevkiinde uzun bir süredir atıl vaziyette duran Keçiborlu Belediye'sine ait otobüs terminali bir törenle hizmete açıldı. Yolcular karda kışta, sıcak, soğuk, yağışlı havalarda artık eziyet çekmeyecekler. 

İlçenin büyük bir ihtiyacını gidermenin sevincini yaşadıklarını belirten Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan: "Özellikle kış aylarında yağışlı soğuk günlerde orada bina olmasına rağmen yolcularımız orada hep kapı önünde bekliyorlardı. İlçemizdeki Meslek Yüksek Okulu (MYO)’ nun bin 700 öğrencisi, yine yolculuk için bekleyen vatandaşlarımız da tatil aylarında ve bayramlarda mağdur oluyorlardı. Tabi ki bundan büyük üzüntü duyuyorduk. Fakat artık ilçe halkına yaraşır Keçiborlu’ya yaraşır bu terminal binasını hizmete açmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Yıllardır ilçemizin önemli bir sorunu olan Terminal binamızın onarımını gerçekleştirerek hizmete açtık. Bütçemiz sınırlı olduğu için önce 3 kez yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıktık. Taliplisi çıkmadı. Bir kez pazarlık usulü ile ihaleye çıktık, yine ihale gerçekleşmedi. Daha sonra tüm siyasi partilerimizin üyelerinin bulunduğu Belediye Meclisimizde binanın Belediye tarafından yapılarak, işletmeciliğinin ihaleye çıkılması kararı alındı. Tüm ihale kararları Belediye Meclisimizce oy birliği ile alınmıştır. Bazı hizmetler, zararına da olsa yapılmak zorundadır. Terminal de böyle bir hizmettir.” dedi.

Buradan belediye olarak kar amacı gütmediklerini dile getiren Soykan, sözlerini şöyle noktaladı: “Terminal binamızı bu hale getirinceye kadar belediye olarak 200 bin TL para harcadık. Ama bizim bunda bir kar amacımız yoktu. Buradaki kar amacı, sadece bu hizmetin ilçemize sunulmasıydı. Ve bunu da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Ben bu hizmetin ilçemize, Keçiborlu’ya hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel günlerde ilçe halkımız bunu kullanır. Yapanlara, çalışanlara, emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yararlanacak vatandaşlarımıza kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Terminalimizi işletecek olan S.S. 41 Nolu Keçiborlu Merkez Otobüsçüler Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne, teşekkür ediyor ve tekrardan başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

Bu haber 1875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...