“Asıl yerin altında çalışıyoruz”

11 Eylül 2012 18:23

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlar tarafından sadece yollara dökülen kalıcı asfaltların göze çarptığını ancak bundan daha da önemli olanın altyapı yatırımları olduğunu söyledi. ‘Dayanıklı asfalt öncesi altyapıyı kökünden çözüyoruz’ diyen Başkan Günaydın, bir yolda yapılan yatırım olarak asfaltın yüzde 30 yer tuttuğunu kaydederken, bunun yüzde 70’inin ise altyapı olduğunu aktardı ve ‘Burada sadece görünen asfalt oluyor’ şeklinde konuştu.

‘Asıl yerin altında çalışıyoruz’ ifadesini kullanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrin altını yapmadan dökülen asfaltın hiçbir anlamı yok” dedi. Şehirde yapılan her çalışma öncesinde o caddede altyapı sorununun kökünden çözüldüğünü aktaran Başkan Günaydın, şehirde yüzde 30 oranında su kaybı yaşandığını dile getirdi. Su kaybının sebepleri arasında ise altyapıdaki eski hatları gösteren Başkan Günaydın, bu sorunların da yine yapılan yeni altyapı çalışmalarıyla giderilmeye başlandığını söyledi.

119 ASFALT AŞAMASINDA

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce 119 ve 109 Cadde’de yürütülen çalışmaları inceledi. 119 Cadde’de büyük problemlerle karşılaşıldığını söyleyen Günaydın, bu caddede yağmur suyu ana hattının çıkmadığını yine farklı yeni hatlar çekildiğini aktardı. Stabilize çalışmaları tamamlanan yolun asfalt aşamasına getirildiğini kaydeden Günaydın, 10 gün içerisinde caddenin tüm sıkıntılardan arındırıldığını aktardı.

109’DA STABİLİZE BAŞLIYOR

Altyapı, su kanalizasyon ve doğalgaz çalışmaları tamamlanan Bahçelievler Mahallesi 109 Cadde’de ise stabilize çalışmaları başlatılıyor. 109 Cadde’de çarşamba gününden itibaren stabilize ve asfalt çalışmalarının başlatılacağını duyuran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak 3 ayrı caddede çalışmaların devam ettiğini belirtti. İş makinelerinin planlı bir şekilde çalıştırıldığını sözlerine ekleyen Günaydın, bu caddenin de planlanan süreden önce bitirilebileceğini ifade etti.

HEDEFE ULAŞILIYOR

80 km’lik yol hedefine çok yaklaşıldığını dile getiren Başkan Günaydın, yapımı tamamlanan yolların şehrin en güzel yolları arasında yer aldığını belirterek, yollarda hangi kusur varsa giderildiğini, yine kaldırımlarında kırmızı koda göre yeniden ele alındığını ifade etti.

ALTYAPIYI KÖKÜNDEN ÇÖZÜYORUZ

Isparta halkının yapılan yol yatırımlarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini kaydeden Günaydın, “Şehrimizde asfaltın yanı sıra altyapıyı da kökünden çözüyoruz” diyerek, yapılan yatırımların 50-60 seneye hitap ettiğini aktardı. Yollarda gözle görünenin asfalt olduğunu ancak bunun yatırımlardaki payının yüzde 30 oranında bulunduğunu aktaran Günaydın, bu yollarda yüzde 70 oranında altyapı çalışmalarının oluşturduğuna dikkat çekerken, “Ancak vatandaşlarımız tarafından sadece asfalt görülüyor” dedi. Altyapı sorununun Türkiye’nin bir problemi olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi olarak şehirde yerin altında çalıştıklarını aktardı.

YOLUN ALTINDA ÇALIŞIYORUZ

Yaptıkları altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının SDÜ tarafından tez konusu yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sürdürülen altyapı ve asfalt çalışmalarının nasıl kısa süre içerisinde bitirilebildiği, kaynağın nasıl sağlandığı şeklinde araştırma yapıldığını ifade etti. Yapılan bu tez çalışmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Günaydın, ortaya çıkacak tez sonuçlarının mühendislik okuyan öğrenciler ile mühendisler ve 81 ile ışık tutacağını aktardı.

YOLU ALTINDAN

KAPLASAK NE FAYDA

Şehri su baskınlarından kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bunda da başarıya ulaşılmakta olduğunu söyleyen Günaydın, “Altyapısı tamamlanmayan bir yolu altından kaplasak ne fayda. Biz öncelikle yolun altında çalışıyor ve sorunlarını gideriyoruz. Bunu da Ispartalı hemşehrilerimizin bilmesini istiyorum. Bir yolun altını yapmadan asfaltlamanın hiçbir anlamı yok”

HALKIMIZA RAHATSIZLIK

VERMEK İSTEMİYORUZ

Çalışmaları sürdürürken, halka rahatsızlık vermek istemediklerini, çalışmaları da buna göre planladıklarını söyleyen Günaydın, “Kimseye eziyet vermemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmalarımızın yürütülmesinde yoğun emek sarf eden personelime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...