“Sözde demokrasi paketinden, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni tasfiyeleştirme adımları çıktı”

4 Ekim 2013 16:33

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, ‘Demokratikleşme Paketi’ni eleştirdi.

Güldiken’in açıklaması şöyle: “Günlerdir yazılı ve görsel basında şapkadan tavşan çıkarılacakmış gibi yaygara yapılan sözde demokrasi paketinden, demokrasi değil Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni tasfiyeleştirme adımları çıktı.

Daha önce Başbakan ekranlardan demokratikleşme paketinin bir pazarlık süreci değil, defalarca bir müzakere süreci olduğunu iddia etmişti. Açılan pakette BDP’nin istekleri doğrultusunda maddeler çıkmadığı anlaşılınca, daha önce teröristbaşı ile yapılan görüşmenin müzakere değil pazarlık süreci olduğu ortaya çıkmış oldu. Bu pakete olan itirazlar paketten ne gibi maddelerin çıkacağı konusunda soru işaretlerini akıllara getiriyor.

Okullardan “ Türk’üm, doğruyum, çalışkanım…” diye başlayan, “ Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.” Diyerek biten Andımızın kaldırılması hangi demokratik hakka hizmet edecektir. Bir sonraki pakette kaldırılmak istenen İstiklal Marşımız mı olacaktır?

Paketin en önemli konularından bir diğeri de kamuda türban serbestliğinin getirilmesidir. Bu paketle yasallaştırılan türban serbestliği yıllardır AKP iktidarı döneminde uygulanmaktadır. Bunun en yakın örneği ise Balıkesir’de bir ortaokulda Türkçe Öğretmeninin çarşafla okula ve derslere gelmesidir. Yasallaştırılmak için adım atılan kamuda türban serbestliği, ülkemizin en önemli omurgalarından biri olan Laiklik ilkesine tamamen aykırıdır. Türban için “ Velev ki siyasi bir simge olsun” diyenlerin hedefleri adım adım gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Öyle ki son olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “ Türbanlı vekil konusunda mevzuatta bir engel yok” diyerek Yüce Meclis çatısı altında kurucu iradenin bel kemiği olan Cumhuriyetçilik ve Laiklik ilkelerine tam anlamıyla meydan okunmaktadır.

Paket açıldı da Türkiye’de neler değişti? Refah düzeyi mi yükseldi? Paketten memur ve emekliye zam mı çıktı? Enflasyon tek haneli rakamlara mı indi? Banka faizleri mi düştü? Borsa tavan mı yaptı? Merkez Bankası döviz rezervini mi artırdı? Dış ticaret açıkları mı kapandı? İhracat ithalatın önüne mi geçti? Kişi başına düşen milli gelir 10bin doları mı buldu? Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tasfiyesinin ön hazırlıkları mıdır bunlar?

Tüm bunlara bakıldığında, Başbakanın açıklamalarının demokrasinin ileri götürülmesi bir yana Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden uzaklaşılması yolunda atılan adımlardan biri olduğu görünmektedir.

Şimdi gerçek demokrasi ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlara büyük görevler düşmektedir. Gelinen nokta sessiz kalınarak veya güncel polemiklerle geçiştirilecek bir durum değildir”. 

 

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...