“Biz ulu önder Atatürk’ün, açtığı yolda gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğimize AND içtik”

4 Ekim 2013 16:34

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Mert Karaman ,  Demokratikleşme Paketi’ni eleştirerek, ilkokullarda Andımız’ın kaldırılmasını da sert bir dille eleştirdi.

Karaman’ın açıklaması şöyle: “Cumhuriyet tarihinin en büyük ayıplarını ve kayıplarını AKP döneminde yaşadığımız tüm gerçekliğiyle yine gözler önündedir. 12 Eylülün çocukları bugün de can almaya, işkence etmeye, halkın isteklerine kulak asmamaya, annelerin feryatlarını duymamaya devam ediyor. İleri demokrasi denilen yalanı duyduğumuz o günden bu yana hemen hemen her gün üniversitelerde, liselerde, mahallelerde hatta ilkokullarda bile fişlemeler baskılar daha da arttı. Bugün ise “ demokratikleşme paketi “ adı altında darbelere sözde savaş açan AKP hükümeti muhteşem 11 yılını kendi sivil darbesiyle, bugünden geleceğimizin genetik yapısına müdahalede bulundu. Demokratikleşme dediği gün bile bir arkadaşımızı daha bu dünyadan uğurladık. Bu paketle demokratikleştiğini belirten başbakan, bu paketle halkın sesine kulak vereceğini söylerken, 11 yıllık iktidarında halkın feryadını her seferinde kulak ardı ederek, bir kez daha, halkımızın iktidarı olmadığını kanıtladı. Paketten önce; ”Bu topraklarda huzur, demokrasi ve barış isteyen herkese çağrımızdır… Özgür ve demokratik bir Türkiye için;

-YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KALDIRILSIN

-DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLSİN

-MİLLETİN VEKİLLERİNİ, MİLLET SEÇSİN

-DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ GÜVENCE ALTINA ALINSIN

-TOPLANTI, GÖSTERİ VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GELİŞTİRELİM

-DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ KORUNSUN, HER İNANCA EŞİT İMKAN TANINSIN

-BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANSIN

-TUTUKLU ÖĞRENCİ AYIBINA SON VERİLSİN

-ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALDIRILSIN

-YENİDEN YARGILAMA YOLU AÇILSIN

-HALKIN VEKİLLERİNE ÖZGÜRLÜK VERİLSİN

-GİZLİ TANIK HUKUKUNA VE YASADIŞI DİNLEMELERE SON VERİLSİN

-FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER ÇÖZÜMLESİN

-NEVRUZ, RESMİ BAYRAM OLSUN

-ULUDERE KATLİAMI AYDINLATILSIN

-DİYARBAKIR’A CEZAEVİ DEĞİL; MÜZE YAPILSIN

-MAYINLI ARAZİLER TEMİZLENİP, KÖYLÜLERE VERİLSİN

Gelin, hep birlikte özgür ve demokratik bir ülke kuralım

BİZ HAZIRIZ! “ dediğimizde sırf muhalefet öneriyor diye reddeden AKP, samimiyetsizliğine ve yalanlarına bir yenisini daha eklemiş bulunuyor. Bunun yanında milli değerlerimize balta vurmaya devam ederek, ilkokullardan andımızı kaldırıyor. AKP hükümeti kimle mücadele etmesi gerektiğini öğrenene kadar mücadelemiz sürecektir. Biz bilmekteyiz ki, tarih yeniden yazılmaya mahkumdur ve biz ulu önder Atatürk’ün, açtığı yolda gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğimize AND içtik. Cumhuriyetimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm gericiler, gençliğin tokadını tez elden yiyeceklerdir”.                                                                                      

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...