Teknokent’te görev değişimi

4 Ekim 2013 16:43

Yaklaşık 6 yıldır Teknokent’te görev yapan ve iş yoğunluğu nedeniyle görevini yönetimi kurulundan Salih Sarıkaya’ya bırakan ITSO Başkanı Başdeğirmen’e SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tarafından plaket verildi.

Isparta’nın Türkiye’ye ayak uydurmasında ve bilimin üretilmesinde çok önemli bir görev üstlenen Göller Bölgesi Teknokent yönetiminde görev değişikliğine gidildi. Daha önce ITSO olarak Başkan Şükrü Başdeğirmen’in görev aldığı Teknokent’e şimdi ITSO Yönetim Kurul Üyesi Salih Sarıkaya katkı sağlayacak. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başdeğirmen’e bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

BUGÜNLERE GELMEMİZDE EMEĞİ ÇOK FAZLADIR

Teknokent’in SDÜ’ye akademik liderlik yapmasında, ürettiği teknolojiyi sektörlere aktarmasında ve aynı zamanda sanayi ile işbirliği yapmasında çok önemli olduğunu vurgulayan SDÜ Rektörü İbicioğlu, “Göller Bölgesi Teknokenti bu anlamda sahip olduğu potansiyelle hızlı bir şekilde hem patent üretme hem de yenilikleri üretip teknoloji transfer ofisini de kullanarak piyasaya aktarmakta başarılı sonuçlar elde ediyor. Burada yöneticilerin katılımı çok önemliydi. Sayın ITSO Başkanımız Teknokent’in kuruluşundan bu yana çok önemli gayretler sarf etmiştir ve bugünlere gelmemizde emeği çok fazladır. Kendisi zaten ITSO Başkanı olarak üniversitemizle çok yakın, bir evin aynı odasındaki 2 birey gibi faaliyetleri ve yardımlaşmaları devam etmektedir.  Bu anlamda Teknokent’e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

43 OFİSLE HİZMET EDİYORUZ

Öte yandan yaklaşık 6 yıldır Teknokent’te görev aldığını ve burada sanayici-üniversite işbirliğini sağlamak için Teknokent’in öneminin büyük olduğunu ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise “Teknokent’te 37 firma için yerimiz olmasına rağmen burada talep fazlalığından 43 ofisle hizmet etmekteyiz. Bizimle burada çalışmak isteyen işletmeler icat etmek ve Isparta ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için önemli çalışmalar içerisindeler. Teknokent’in burada bulunmasının amacı da tüm firmalara her türlü desteği sağlayabilmek. Bugüne kadar buradaki işletmeler Ispartamız ve Türkiyemiz için önemli çalışmalara imza atmışlardır” diye konuştu. 

BİNA YETERLİ GELMİYOR BÜYÜTMELİYİZ

Diğer taraftan mevcut binanın yeterli gelmediğini aynı bina kadar yapılabilecek bir araziye sahip olduklarını aktaran Başdeğirmen, “Daha fazla üretici, icatçı ve yenilikçinin burada olmasını sağlama inancındayız. Artık görevi Yönetim Kurulu Üyelerimizden Salih Sarıkaya’ya devrediyorum. Kendi yönetimimizden bir arkadaşımız burada görev alacak. ITSO olarak bu kurum ve kuruluşların yanındayız. Sayın Rektör ve hocalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...