“Ülkenin sayılı hastanelerinden biri haline geldik”

4 Ekim 2013 16:46

Hayırsever işadamlarının katkılarıyla alınan ve 1.2 milyon TL olan yeni anjiyo cihazı dün basına tanıtıldı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasana İbicioğlu, yapılan yatırımların aslında sağlık turizmine hazırlık olduğunu söyledi.

SDÜ Tıp Fakültesi’ne dün yeni bir cihaz daha kazandırıldı. Bu kapsamda dün SDÜ Tıp Fakültesi’nde bir tören düzenlendi. 

HASTANEMİZ PARLAYAN BİR YILDIZ

SDÜ’nün son yıllarda ciddi atılımlar içerisinde olduğunu belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Özellikle Tıp Fakültemiz ve Hastanemiz parlayan bir yıldız. Son zamanlarda SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin talep edilebilirliği yüzde 70’lere varan bir artış göstermiştir. Hastanenin başarılı olabilmesi için 3 faktör çok önemli. Bunlardan biri yetişmiş insan kaynağına sahip olabilmek. Bu açıdan SDÜ Hastanesi’ne büyük talep var. Yurtiçi ve yurtdışından hastanemizde çalışmak isteyenlerin talepleri var. Hatta buradan giden akademisyen arkadaşlarımızın da bir kısmı geri dönmek için bize müracaat etmeye başladılar” dedi. 

SAĞLIK TURİZMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

İkinci olarak teknolojinin, insan kaynağının başarısını belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğuna değinen İbicioğlu, “Son zamanlarda yaptığımız yatırımlara yeni birisini ekledik. Dijital Anjiyografi, MR Cihazı, Taş Kırma Cihazı, 3. Basamak İşitme Merkezimiz, Renkli Ultrasonlar, Dijital Röntgen Cihazları, Modern Biyokimya, Mikrobiyokimya ve Patoloji  Laboratuvarları da devreye girmiştir. SDÜ Hastanesi bundan sonra daha güçlü, daha parlak bir şekilde parlamaya devam edecektir. Önümüzdeki dönemler içerisinde sağlık turizmini gerçekleştirmeği planlıyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız var. Hastanenin bu şekilde başarılı olmasında başta başhekimimiz olmak üzere değerli kurmaylarına, hastanemizin tüm çalışan arkadaşlarımızın emeği vardır” diye konuştu.

DEĞİL BÖLGENİN ÜLKENİN SAYILI HASTANELERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİK

Öte yandan teknolojik çalışmaların yanı sıra yapılaşmayı da unutmadıklarını ifade eden İbicioğlu, “Burada yapının da tasarlanması gerekiyor. Hastanemizin teknolojisini baştan aşağı yeniliyoruz. Hatta yeni bir hastane kuruyor gibi tüm ünitelerimizin fiziksel altyapısını da yeniliyoruz. Şuanda değil bölgenin Türkiye’nin sayılı hastanelerinden birisi haline gelmiş bulunuyoruz. Zaman zaman anket yaptırıyor, bazen de hasta ve yakınlarıyla görüşüyorum. Onlar hastanemizden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. İkiz kardeş gibi gördüğümüz SDÜ Tıp Fakültesi, SDÜ Hastanesi ve SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi çalışmalarını yürütüyorlar. Diş Hekimliği Fakültesi’nde yataklı ameliyathaneler kurulmuş durumda. Allah’ın izniyle bizi tutacak yok” şeklinde konuştu.

EN MODERN ANJİYOGRAFİ CİHAZINI KAZANDIRDIK

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ise Türkiye’deki en yeni, en modern anjiyografi cihazını hastanelerine kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını bildirdi. Konuşmasına bir sözü anımsatarak devam eden Sezer, “Bir söz var ‘Alet yapar el övünür.’ Kadriyoloji’de aslında uluslar arası çapta üne sahip. Başarı ödülleri almış çok sayıda arkadaşımız var. Ancak sesleri pek çıkmıyor. Çok mütevazı insanlar. Sayın Rektörümüzün desteği ile Kardiyoloji servisine en modern cihazı aldık. Cihazın maliyeti 1.2 milyon TL” dedi.

KENDİM DE EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİM

Son olarak cihazın alınmasında büyük emeği geçen işadamı Hasan Köse de “3 yıl önce bir rahatsızlık geçirdim. İlk başvurduğum yer SDÜ Kalp Merkezi oldu. Ultrason cihazı en son bana uygulama yapmış sonra bozulmuş. İşadamlarıyla bu cihazın alınması gündeme geldi. Benim hizmet aldığım gibi tüm bölgemiz buradan hizmet veriyor. Bu parlayan yıldızın tüm çalışanlarına ve hocalarına başarılar dilerim” diye konuştu.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...