Diyabet hastaları ve yakınlarına davet

5 Ekim 2013 11:45

Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulu’nun Eylül ayından itibaren yine ayda iki kez olmak üzere Salı günleri, uzman kişiler tarafından diyabet hastalarına ve yakınlarına, yeniden hizmet vermeye başladığını duyuran İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, diyabet hastalarını ve yakınlarını davet etti.

Karakaya’nın açıklaması şöyle; “Tüm dünyada obeziteye (aşırı şişmanlık) bağlı olarak artış gösteren ve halk arasında  ‘’şeker hastalığı’’ olarak bilinen diyabetin önüne geçebilmek, mevcut diyabet hastalarının, hastalığının seyrinin daha ileri boyutlara varmaması için gerekli teşhis ve tedavilerinin düzenli bir şekilde devam ettirilebilmesini sağlamak için ülke çapında gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Diyabet, yaşam boyu süren ve olumsuz sonuçları göz önüne alınarak, ciddi önlemler almayı gerektiren bir hastalıktır. Ayrıca işgücü kayıplarına yol açan,  sosyal ve ekonomik yükü ağır bir hastalıktır.

Sağlık Bakanlığının izniyle, 2011 yılı Kasım ayında başlatılmış olup, halen Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından yürütülmekte olan  ‘’Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulu’’ Projemiz, 2014 yılı sonuna kadar halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. Okulumuza iştirak eden tüm diyabet hastalarımıza ‘’Katılım Sertifikası Töreni’’ düzenlenmiş olup, hemen ardından Gökçay Mesireliğinde gerçekleştirdiğimiz  ‘’Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulu Pikniği Programı’’ ile yaz tatiline girmişti.

Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okulumuz, Eylül ayından itibaren yine ayda iki kez olmak üzere Salı günleri, uzman kişiler tarafından diyabet hastalarına ve onlara hastalıkları sürecinde destek verecek olan yakınlarına, yeniden hizmet vermeye başlamıştır.

Diyabet ile Sağlıklı Yaşam Okulu, hastalarımızın ve yakınlarının bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmayı, sağlık durumları ile ilgili tutum ve davranışlarını kontrol altına alabilmeyi ve yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedeflemektedir. Projemizde görev alan dalında uzman kişiler tarafından, Diyabette Ayak Bakımı, Fiziksel Aktivitenin Önemi, Ağız ve Diş Sağlığı, Diyabette uyulması gereken beslenme şekilleri, teşhis ve tedavi yöntemleri gibi konularda,  hastalarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Tüm Diyabet Hastalarımız ve yakınlarının Diyabetle Sağlıklı Yaşam Okuluna katılarak bu hizmetten faydalanmalarını umuyoruz”.

 

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...