Çakmakçı, artık resmi olarak CHP’nin adayı

5 Ekim 2013 11:53

2014 yerel seçimlerini önemseyen ve bu dönem belediye başkanlıklarının hepsine talip olan CHP büyük bir atılım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Isparta Belediye Başkan Adayı M. Lütfi Çakmakçı’nın da resmi başvurusunu yapmasıyla birlikte seçim sürecini hızlandırmayı planlayan CHP, geniş katılımlı bir toplantı yapacak. Ayrıntıları aktaran CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 10 Ekim Perşembe günü Kültür Sineması’nda saat 12.00’da tanıtım programı gerçekleştireceklerini ifade etti.

CHP GÖVDE GÖSTERİSİNE HAZIRLANIYOR

Düzenlenecek tanıtım toplantısında Çakmakçı’nın yanı sıra kesinleşmiş ilçe ve belde belediye başkan adaylarının da bulunacağını açıklayan CHP İl Başkanı Şenol, “Bu programa 9-10 milletvekilimizi de davet edeceğiz. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da davet edeceğiz. Milletvekili olarak da Burdur, Aydın ve uygun olursa Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ı da davet edeceğiz. Onun dışında Milletvekilimiz Ali Haydar Öner, Milletvekili Mustafa Moroğlu, Parti Meclis Üyemiz Emel Yıldırım, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı davet etmeyi düşünüyoruz. Programları uygun olursa Adnan Keskin Bey ve yerel seçimlerden sorumlu 5 genel başkan yardımcımızı da Isparta’ya davet edeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU DA KATILABİLİR

Öte yandan toplantıya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da davet edileceğini programı uygun olursa onun da gelebileceğini belirten Şenol, “Böyle bir tanıtım toplantısı daha önce Isparta’da olmadı. Amacımız; Hocamızın sadece CHP’nin adayı olmadığını göstermek. Hocamız Isparta’nın adayıdır. Hocamız seçim sürecinde belden aşağı vurarak siyaset yapmayacak.  Diğer partilere ‘Sizin yaptıklarınızdan daha farklı şeyler yapacağız’ mesajı vereceğiz” diye konuştu.

MEYDANI DİĞER PARTİLERE BIRAKMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYORDUK

 Son olarak geçmişte CHP’nin dar bir kalıp içinde olduğunu ancak bunu yıkarak yeni bir CHP kurulduğunu ifade eden Şenol, “Partimiz kendini desteklemeyen kesimle hiç diyalog kurmuyor görünümdeydi. Isparta’da meydanı diğer partilere bırakmış durumdaydı. Biz şuanda her görüşten kesimle sıcak diyalog içerisindeyiz. Önyargımız yok. Bunlar bizi desteklemez diye bakmıyoruz olaya” dedi.

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...