“İl Başkanıyken ‘adayım’ diyemeyeceğim gibi genel merkezden izin almadan da ‘aday değilim’ diyemem”

5 Ekim 2013 11:55

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Isparta kamuoyunun merakla beklediği “Aday mı?” sorusunun cevabını gazetemize verdi. Uzaktaş, “İl Başkanı görevindeyken ‘adayım’ diyemeyeceğim gibi, Genel Merkezden izin almadan da “Aday değilim” diyemem ifadesinde bulundu.

2014 yerel seçimleri yaklaşırken AK Parti’de de adaylık süreci başladı. Adı sıkça “Belediye Başkan Adayı gösterilecek isimler arasında yer alıyor” şeklinde kamuoyunda dolaşan söylentilere cevap veren AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, net konuştu.

ADAYLIKLA İLGİLİ BİR GİRİŞİMİM OLMADI

Şu anda Ak Parti İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve adaylıkla ilgili yaptığı bir girişimin bulunmadığını açıklayan Uzaktaş, “Adaylık konusu İl Başkanlığı görevim içinde yapacağım bir değerlendirme değildir. O karar verilirse ancak bu koltuğu bıraktıktan sonra değerlendirme yapmak şık olur. Bu konuyla ilgili ne bir kararım ne de Genel Merkezden bir talebim var.  Bana verilmiş bir il başkanlığı görevi var. İl Başkanlığı süreci içinde bu görev haricinde bir şeyle meşgul olmak bu statüye yakışmaz” dedi.

BAŞVURU YOK AMA BİZE GELİP BEYAN EDEN VAR

Öte yandan İl Yönetimine şu ana kadar resmi bir başvurunun gelmediğini ancak kendine gelip aday adayı olduğunu beyan edenlerin bulunduğunu açıklayan Uzaktaş, şunları söyledi; “Benim aday olma ya da olamama konusunda bir düşüncem olabilir. Ama Genel Merkez tarafından bize istifa etmeden kamuoyuna il başkanı olarak ne adayım ne de aday değilim deme hakkı tanınmamıştır. Böyle bir anlayış bizim partimizde yoktur. Bizim partimizin gelenekleri vardır. Genel Merkezimiz, bana bu konuda bir şey söylemeden 'aday değilim' demem de şık değildir. Biz il başkanı sıfatıyla böyle bir açıklama yapamayız. Aday değilim demem için de Genel Merkez'den izin almam gerekiyor. Daha aday adaylarının ortaya çıkmadığı, değerlendirmelerin yapılmadığı yapı içinde bunu söylemek de genel merkezin prensiplerine terstir” şeklinde konuştu.

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...