“Isparta insanında hizmet aşkı var”

5 Ekim 2013 11:56

Göreve başlayalı yaklaşık 1 ay olan Vali Vahdettin Özkan, Isparta’yı tam anlamıyla öğrenmeye çalışıyor. Bu anlamda yaptığı girişimlerle dikkatleri üzerine toplamayı başaran Vali Özkan, Isparta’nın küçük bir röntgenini çekti. Özkan Ispartalı için “Hizmet aşkı olan insanların bulunduğu yere gelmişim” ifadesini kullandı.

Vali Vahdettin Özkan, ilimize geldiği günden buyana en çok dikkatini çektiği konunun insanları olduğunu bildirdi. Isparta’nın hizmet aşkıyla çalışan kimselerle kurulu olduğunu ve şehrin bu yönüyle öne çıktığını belirten Özkan, “Isparta’yı kültürel, eğitim ve sosyal alanlarda gelişmiş bir il olarak görüyorum. Isparta insanında hizmet aşkı var. Hepimiz işbirliği oluşturarak hizmet üretmeliyiz. Isparta’da potansiyele bakıldığı zaman; bitkisel üretim, hayvansal üretim, kırsal kalkınma, kırsal turizm alanlarında projeler geliştirilmelidir” dedi.

EĞİTİM VE SAĞLIK ALANLARI DA ISPARTA’DA GELİŞİYOR

Öte yandan tarımın yanı sıra eğitim ve sağlık alanlarının da geliştiğine vurgu yapan Vali Özkan, bu alanlarda gelişen teknolojinin takip edilmesi gerektiğini belirterek “Eğitim, sağlık gibi alanlarda belli mesafeler kat edildiğini gördüm. Ancak bunu sürekli gelişen, teknolojiye ayak uyduran ve çeşitli ihtiyaçlara cevap veren bir duruma getirmemiz lazım. Bu bizim en büyük amacımız olacak. Buna katkı sağlayan kamu görevlilerine, sivil toplum örgütlerine, meslek örgütlerine ve Ispartalı hemşerilerime derin teşekkürler sunarım” diye konuştu.

SPOR ALTYAPISI DA GELİŞTİRİLECEK

Diğer taraftan spor konusunda da Isparta’nın önemli bir merkez olduğuna işaret eden Vali Özkan, “İlimiz de, spor altyapısının iyileştirilmesi için iyi çalışmalar başlatılmıştır. Başta Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden olan Davraz Kayak Merkezi, çeşitli spor branşları için spor tesislerimiz mevcuttur. Isparta’da var olan tesislere katkı sağlamak, semt sahalarını çoğaltmak, gençleri spora teşvik etmek önceliklerimizden olacaktır” dedi.

 

 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...