“Tek düşüncem SDÜ, bu projeler SDÜ’nün elini güçlendiriyor”

5 Ekim 2013 12:01

Bir süredir Isparta basınında “Üniversiteyi şehirden koparmak istiyor!” şeklinde çıkan haberlerden dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gerçekleri tüm çıplaklığıyla gazetemize anlattı. İbicioğlu, attığı her adımda SDÜ’yü ve öğrencileri düşündüğünün bilinmesini istedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, son zamanlarda hakkında çıkan olumsuz haberlere ilişkin gazetemiz aracılığıyla açıklamada bulundu. Öncelikle kendine yargısız infaz yapıldığı için büyük üzüntü içinde olduğunu ve durumun kamuoyu tarafından net bir şekilde bilinmesini istediğini bildiren İbicioğlu, Isparta ve SDÜ için hizmet ettiğine samimi bir şekilde inanılmasını istedi.

NEDEN BU PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR?

İlk olarak SDÜ’de yapılan sessiz sedasız ihaleyle ilgili açıklamada bulunan İbicioğlu, şunları söyledi; “Hakkımda ‘SDÜ ile şehrin arasını açmaya çalışıyor, öğrencilerin şehre gitmesini engellemeye çalışıyor ve esnafı hiç düşünmüyor’ şeklinde basında haberleri okudum. İnanın aklımdan böyle bir şey geçmedi. Evet, üniversiteye yeni bir yaşam alanı yapılacak. Peki, neden yapılacak? Türkiye’de 150’nin üzerinde üniversite var. Yakında bu üniversiteler şubeleşmeye başladığında -ki çoğu başladı- bu sayı 300’ün hatta 500’ün üzerine çıkacak. O zaman ne olacak? Bu kadar üniversite tercih edilebilirliğini artırmak için öğrencilere yeni imkânlar sunmak isteyecek. Çünkü farkını ortaya koymalı ki öğrenci üniversiteye gitsin.

ÜNİVERSİTELER ARASI REKABET ORTAMI DAHA SERT OLACAK

Öğrenciler kendini cezbeden, üniversitelerin sadece bir okuldan ibaret olmadığını anladığı yerleri tercih edecek. Bugün baktığımızda yakınımızdan örnek vermek gerekirse Antalya, Afyon gibi illerdeki üniversitelerde yaşam alanları oluşturuldu. Hatta ikincileri ve üçüncüleri hayata geçiriliyor. Öğrenciler bunu gördüğü zaman kimse kusura bakmasın SDÜ tercih edilmez. Çünkü üniversitemizin cazibesi o üniversitelerin cazibesinin altında kalmış olacak. Bunun önüne geçebilmek için biz de ortama ayak uydurmamız gerekiyor.

YAŞAM ALANI BİR ÖĞRENCİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bugün öğrencilere sorulduğunda göreceksiniz ki bunları istiyor. Ben de çoğu zaman öğrencilerle yaptığım birebir görüşmelerde ve anketlerde bunu gördüm. Neredeyse herkes yaşam alanı istiyor. Üniversiteye sadece ders görmeye gelmek istemediğini aynı zamanda vakit geçirip, boş zamanını değerlendirdiği yerlerin olmasını istiyor. Sonuçta insanoğlu, dersin yanında eğlenmek ve sıkılmamak istiyor.

KİLİT NOKTA BURASI

Denildi ki ‘Üniversiteyi Konyalıya peşkeş mi çekiyor, o kadar Ispartalı varken neden ihale Konyalıya gitti?’ Bunlar acımasızca eleştiriler. İhaleyi Ahmet ya da Mehmet almış olabilir. Peki, içindeki işletmeler kime ait olacak? Bunu kimse düşünmüyor. Bir yaşam alanı oluşturulacaksa bunu idare edecek ya da işletecek olanlar yine Ispartalı esnaflar. Ne olacak peki? Para yine Isparta’da kalmayacak mı? Öğrenci yine Isparta’ya para bırakmayacak mı? Bizim tek bir amacımız var bu projede; Öğrenci SDÜ’yü tercih etsin. Üniversitemiz diğer üniversitelerin arasında kaybolup gitmesin. Bu konulara genel anlamda bakıldığı gibi öğrencinin gözünden de bakmak gerekir.

SİZ OLSANIZ NE YAPARSANIZ?

Şimdi sormak istiyorum; Bir veli olarak çocuğunuz güzel bir puan aldı ve hangi üniversiteye gideceğine karar veriyorsunuz. O üniversiteyi tercih etmeden önce neye bakarsınız? Şehrin imkânlarına, ucuzluğuna, üniversitenin imkânlarına bakmaz mısınız? Kısacası sizi cezbeden üniversiteye yönelmez misiniz? İşte bizim yapmak istediğimiz de bu. SDÜ’nün cazibesini artırıyoruz.

2000 KİŞİLİK APART YAPILACAK KİMSE ŞEHRE

GELMEYECEK DEMEK ÇOK YANLIŞ BİRİ DÜŞÜNCE

Öte yandan ‘2000 kişilik apart yapılacakmış şehre öğrenci gelmeyecekmiş’ deniliyor. SDÜ’nün öğrenci sayısı bugün 65 bin üzerine çıkmak üzere. Mantıklı düşünmek gerekirse, 2000 öğrenci hiç şehre gelmiyor olsa bile diğerleri nereye gidecek? Peki, bu apartta kalan öğrenciler hiç mi alışveriş yapmayacak, ya da şehirdeki bir işini halletmeye gelmeyecek? Biz öğrencileri aparta mı hapisleyeceğiz? Bunlar çok yanlış düşünceler. Konu anlaşılmadan acımasızca eleştiriyorlar beni. Ama olayın bir de perde arkasına bakmak lazım.”

YBEM BİR BİLİM YUVASIDIR SDÜ’YÜ DESTEKLEMEKTEDİR

Öte yandan ihalenin ardından Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) hakkında da ortaya atılan iddiaların da acımasızca olduğunu düşünen Rektör İbicioğlu, şöyle devam etti; “YBEM üniversiteyi destekleyen bir kuruluştur. Burası bilimin yuvasıdır. Aynı şekilde Tıp Fakültesi de YBEM gibidir. Bunun gibi nice SDÜ’yü destekleyen birçok kuruluş vardır. Bunların kurulmasındaki amaç; Öğrencilerimizin ve şehirdeki birçok kişinin bilimi yerinde öğrenmesidir. Bu tür kuruluşlar da bir üniversitenin tercih edilmesinde büyük etkendir. Biz buraları kurarken büyük araştırmalar yaparak kuruyoruz. Bu tür kuruluşlar SDÜ’nün cazibesini artıran yerlerdir. Nitekim YBEM kurulduğu günden buyana bilim dağıtıyor. Tercih edilirliği oldukça yüksek bir kuruluş. Aynı zamanda bu YBEM’de üniversitemizin kendini ispatlamış değerli hocaları eğitim veriyor. Bundan sadece öğrencilerimiz değil, vatandaşlarımız da faydalanıyor. Bunun neresi kötü?

HERKES KİMİN NE YAPTIĞINI  İYİ BİLİR

Basınımızdan duyduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla tepkiler farklı kesimlerden de gelebiliyor. Ancak kimin ne yaptığını herkes biliyor. Çalışan her zaman bunun meyvesini yer. Biz çalışıyoruz. Tek düşüncemiz SDÜ. Burada ben olayım olmayayım hayata geçirdiğimiz projeler bugün olmasa bile yarın SDÜ’yü ayakta tutan, lokomotifi olan ve tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri olacak. Buna herkes inansın. Ezbere bir iş yapmıyoruz, her yapacağımız iş öncesi detaylı araştırmalar yapılıyor ve öyle hayata geçiriliyor.”

 

Bu haber 837 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...