MARİM’de Hasat Sonrası Fizyolojisi Kursu verildi

7 Ekim 2013 15:38

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı  çerçevesinde 30 Eylül-3 Ekim 2013 tarihleri arasında “Ilıman İklim Meyve Türlerinde Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Pazarlama” konulu eğitim yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 13 ilden gelen 22 teknik personele 4 gün süreyle Hasat sonrası fizyolojisi ve pazarlama konusunda seminer verildi.

Kursun açılışında Meyvecilik Araştırma İstasyonu Teknik Koordinatörü Hüseyin AKGÜL;  müdürlük kuruluşu ve çalışmaları hakkında kısa bir sunum yaptı. Uygulamalı eğitimlerle desteklenen kursta Enstitü konu uzmanları; Zir.Yük.Müh. Özgür ÇALHAN, Zir.Yük.Müh. C.Ebru ONURSAL, Zir.Yük.Müh. Atakan GÜNEYLİ, Kimya Müh. Tuba TOPÇU, Zir.Yük.Müh. Dilek KARAMÜRSEL,  Zir.Yük.Müh. Meltem EMRE ve Zir.Yük.Müh. Fatma Pınar ÖZTÜRK tarafından kursiyerlere hasat, hasat öncesi ve sonrası uygulamalar, depolama ve depo çeşitleri yeni teknolojiler, patojenik ve fizyolojik bozukluklar, işleme teknikleri, pazarlama ve derim öncesi ve sonrası kayıplar konularında bilgiler verildi.

13 ilden gelen kursiyerler özellikle teorik bilgi yanında pratik uygulamaların çok yararlı olduğunu belirterek kurumdan ayrıldılar. Kurs sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurs Katılım Belgeleri Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölüm Başkanı Özgür ÇALHAN tarafından verilerek dilek ve temennilerle kurs tamamlandı.

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...