“ Biz her şeyi bilirizi değil, biz hep beraber bilirizi gündeme getireceğiz”

7 Ekim 2013 15:43

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, resmi başvurusunun ardından ilk değerlendirmeyi gazetemize yaptı. Çakmakçı, dersine iyi çalıştığını bu yüzden seçimlerde başarılı olacaklarına inandığını bildirdi. Çakmakçı projelerini açıklamadı ama verdiği tüyolara göre eğitim ağırlıklı çalışmalara imza atmak istiyor.

Sahalara ne zaman ineceği merak edilen CHP’nin eğitimci adayı M. Lütfü Çakmakçı, partisine resmi başvuruyu yaptı. Zaman kaybetmeden ziyaretlere başlayan Çakmakçı, ilk değerlendirmesini gazetemize yaptı.

SİYASETİ KAN DAVASI HALİNE GETİRMEK

YERİNE DOSTLUK TARTIŞMALARI YAPALIM

Sakinliği ve olgun tavrıyla dikkat çeken Çakmakçı’nın diğer siyasetçilerden önemli bir isteği var. Çakmakçı, seçimler bitinceye kadar siyasilerle dostluk tartışmalarına gitmek istediğini belden aşağı vurmanın kendilerine yakışmayacağını ifade etti. İşte Çakmakçı’nın siyaset parolası; ‘’Kişisel bir prensibim var. Bu prensibin temelinde atandığınız görevde bir fiili her şeyiyle doğru yapacaksınız. Rektörlük yapıyorsanız siyaset yapmayacaksınız. Ben yapmadım. Şimdi siyaset yapacaksak da halkla birlikte, herkesle birlikte yapacağız. Biz her şeyi bilirizi değil, biz hep beraber bilirizi gündeme getireceğiz. Bizim düşüncemiz daha iyi bir Isparta, kardeşlik, dostluk. 1950-1960’lı yılların Isparta’sında bizim büyüklerimiz tartışırlardı ama giderlerken hadi dünür Allah ısmarladık der birbirlerine sarılır, öyle giderlerdi. Böyle kan davası haline getirmek değil dostluk tartışmaları haline getirmek. Bu ülkenin geleceğinde hepimizin katkıları olursa bu ülkenin ileri gideceğini anlatmak zorundayız.

KENDİ KENDİMİZE KAZIK ATMAYI BIRAKTIĞIMIZ

GÜN TÜRKİYE DÜNYA DEVİ OLUR

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bugünkü devlet arasında farklılıklar var. Bu farkları artık kaldırmamız lazım. Biz kendi kendimize kazık atar duruma düşmememiz lazım. Biz ne kadar güçlü olursak Türkiye Cumhuriyeti dünyada o kadar güçlü olacak.

Hepimizin bu ülkenin vatandaşı olduğunu ve vatandaşlığın bu ülke için önemli bir araç olduğuna inandığımız gün 21. yüzyılın bilim ve teknoloji ülkesi haline getirirsiniz. Bilim ve teknolojide yoksanız hiçbir yerde yoksunuz demektir.

DENEYİM KİTAPLARDA YAZMIYOR O YÜZDEN

HERKESLE DİYALOG HALİNDE OLACAĞIZ

Isparta’da bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür etmek lazım. Çünkü kendilerine verilen yetkilerle kendileri açısından güzel işleri yapmaya çalıştılar. Ama eksikliğimiz varsa onu da tamamlamamız lazım. Gelin birlikte yapalım. Deneyim kitaplarda yazmıyor. Deneyimi olan herkesten yararlanacağız. Zaman da bizim için çok önemli. Onun için zamanı kullanabilmek adına deneyimden yararlanacağız. Hiçbir zaman rakip anlamında bir şey düşünmek istemiyoruz. Ispartalı ise buraya hizmet etmek istiyorsa gelin kol kola gelelim, birlikte hizmet yapalım.

YETENEĞİ ORTAK KULLANIRSAK İLERİ GİDERİZ

Biz insanlara Tanrının verdiği yeteneğin sınırlı olduğuna inanırız. Bu sınırlı yeteneği ortak kullanabildiğimiz zaman ileri gideriz. Dünya bunu yapıyor. Bizde bunu yaparız. Bir sorun sorulduğu zaman onun çözümü ile cevap vereceğiz. Buna aklı yatanlarla yan yana gelir ve ilerleriz. İlk önce herkesi dinleyeceğiz. 44 mahallemiz ve 19 köyümüz var. Bunların her birine gidip tek tek dinleyeceğiz. Çünkü birinci elden dinlemezseniz çözüm üretemezsiniz. Arkadaşlarımızın getirdiği çok önemli bilgiler var. Ama onları pekiştirmemiz lazım. Çözümü herkesi dinleyerek ortak akılla bulacağız.

BİZ TAKIM OYUNU OYNAYACAĞIZ

CHP il ve ilçe örgütleri ciddi bir şekilde çalışıyor. Bugüne kadar CHP’de örnek bir örgüt tanımlayın derseniz Isparta derim. Bunu Ankara’da da söylüyoruz. 21. yüzyıl takım işidir. Takım içinde oynarsanız başarılı olursunuz. Bu organizasyonu da biz yapacağız. Antrenörlük orada başlıyor. Eğitim çok önemli. Biz eğitimin olmazsa olmaz koşul olduğunu biliyoruz. Bir ülkeyi geliştirmek istiyorsanız eğitimine destek verin. Bir ülkeyi batırmak istiyorsanız eğitimini engelleyin. Başka hiçbir şey yapmayın.

ÖBÜR DÜNYADA HESABI VERMEK İSTİYORUM

Bizim için insan çok önemli. Ben inanıyorum ki öteki dünyada Tanrı bana 4 soru soracak. Birincisi makam verdim, adalet dağıttın mı diyecek. Onun için kimsenin hakkını yememek lazım. İşi doğru kişilere vermek lazım.

İkincisi sağlık verdim, kendine baktın mı diyecek. Bu can size emanetse ona doğru bakacaksınız.

 Üçüncüsü zenginlik verdim, paylaştın mı diyecek. Paylaşırsanız o zaman siz bu toplumda fakir insan bırakmazsanız. Nereden kazanıyorsanız? Bu ülkeden. Bu ülkeden kazandığınızı paylaşırsanız o zaman bu ülke ilerliyor. Tarımcıların bir sözü vardır. Bir tarlada bir başağın dolu olması verimi artırmaz. Tüm başakların dolu olması isteriz ki verim artsın.

Son olarak akıl verdim, niye kullanmadın diyecek. O yüzden aklı kullanacağız. Tanırının verdiği aklı kullandığımız zaman hesabı da kolay vereceğiz.

UZMANLARLA ÇALIŞACAĞIZ

Bütün alanlarda ortak aklı bulacağız. Uzmanlarla çalışacağız. Zamanı en iyi şekilde kullanacağız. Problemleri kısa zamanda çözeceğiz. Isparta’da ortak aklı bulup birlikte yöneteceğiz. İşte Türkiye’nin bugünkü durumu nedeniyle ben de siyasette yerimi almak istediğim için bugün buradayım.’’

 

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...