CEVAP ve DÜZELTME (TEKZİP MEDNİ)

8 Ekim 2013 15:43

Gazetenizin 20 Eylül 2013 Cuma tarihli nüshasında, Isparta SGK İl Müdürü olan Müvekkilimiz Sayın Mehmet Bayram aleyhinde; asılsız, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, kişilik haklarına saldırı niteliğindeki üzücü bir haber yayınlanmıştır. Bu haberi tekzip ediyoruz. Yazıdaki hiçbir husus doğru değildir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu cevap ve düzeltme yazısına ihtiyaç duyulmuştur.

Yazıyı kaleme alan Abdurrahman AKTAŞ adlı kişi Isparta İl Müdürlüğü personeli olup, Müvekkilimiz İl Müdürü olarak Isparta atandığı andan itibaren memuriyet vakarına yakışmayan tutum ve davranışlardan dolayı ısrarla olumsuzluk içerisinde bulunması üzerine başlatılan disiplin uygulaması neticesinde Müfettiş raporuyla ceza almış olup, cezası tescillenmiş bir kişidir. Bu kişi sendikayı kullanmakta ve suç işlemektedir. Hakkındaki şikâyet haklarımız saklı tutuyoruz.

İlgili haberin bütününe bakıldığında iddiaların sadece 3-4 isim etrafında yoğunlaştığı, yer, zaman belirtilmeksizin, herhangi bir belgeye dayandırılmayan tamamen müvekkilimizin şahsını, kişiliğini , itibarını karalamak , kişi ve kuruluşlara karşı hedef göstererek yanlışlıklarını kamufle etme refleksinin sonucu olduğu açıktır.

Bahse konu iddialar daha öce adı geçen şahsın aldığı cezanın temelini oluşturmaktadır.

İsnat konusu gündeme getirildiği tarihte dikkat çekici ve manidardır. Müvekkilimiz İl Müdürü Sayın Mehmet Bayram Bey'in Göreve başladığı günden bugüne kadar hakkında ne çalışan personel, ne bir sivil toplum örgütü, ne valilik ve de vatandaş tarafından bir şikâyet söz konusudur. Eğer müvekkilimizin şahsı ile ilgili olumsuz bir durum var ise kendisi hakkında müfettiş incelemesi başlamadan önce neden gerek Kurum ve gerekse Yargıya suç duyurusunda bulunmamıştır. Bir Kurumda başarı, gerçek anlamda hizmet Kurum içi iç barışın sağlanması, adaletli yönetim ve insan sevgisi temeline oturması halinde gelir. Kaldı ki kurum personeli arasında da bir olumsuzluk olmayıp bundan rahatsız olan bazılarının olumsuzluktan bir sonuç çıkarma gayreti söz konusudur. İl Müdürü müvekkilimiz Sayın Mehmet Bayram Bey hakkında, bugüne kadar hiçbir personelden ne mobing ne de başka bir şikayet söz konusu olmamıştır.

Öte yandan ilgili gazetede haber yayımlanmadan önce müvekkilimizin fikri, görüşü alınmadan tek taraflı yayımlanması da ayrı bir talihsizliktir.

Müvekkilimiz, Isparta’da İl Müdürü olarak görev yaptığı yaklaşık 14 aylık sürede Kurumun insan odaklı hizmet vermesi, sorunların bürokrasiye boğdurulmadan kısa sürede çözülmesi, iç barışın tesisi ile kaliteli hizmet verme vatandaş memnuniyetini maksimum sağlama adına tarafsız, adilane ve Makamın verdiği ciddiyet ve sorumlulukla görev yaptığı hususunu kamuoyu yakinen bilmektedir.

Müvekkilimizin uygulamalarında ayrıcalıklı hiçbir davranış yoktur olamaz da.

Kamuda çalışan herkesin öncelikli olarak devletini milletini düşünen birey olması gerektiğini, hiçbir unvanın kendisine özel, ayrıcalıklı uygulama gelecek sağlama adına bir gayret ve beklentide olamayacağı açıktır. Bir kimlik arkasına gizlenerek yapılmaya çalışılan memuriyet dışı davranışlar asla kabul edilemez. Yapılan tüm uygulama ve işlemler tamamen yasal ve Kurum Başkanlığının bilgisi dahilinde gerçekleştirilmiş olup, her şey denetime açıktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Devlet Memurluğunun gerektirdiği, Makamın verdiği ciddiyet ve sorumluluk içinde vatandaşlarımıza verilmekte olunan hizmete devam edecektir.

Konu ile ilgili İdari ve Yargı süreci başlatılmış olup ; kamuoyunun kirli bilgilerden arındırılıp doğru bilgilendirilmesi adına kamuoyuna saygıyla arz olunur.

 

Av. AHMET ÖZER

Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Mehmet BAYRAM Vekili

 

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...