‘Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli’ ITSO eski Başkanı Kaçıkoç’u konu alacak

8 Ekim 2013 15:43

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ITBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı tarafından hazırlanan ‘Isparta’ya adanmış hayatlar4’konulu belgesel 9 Ekim Çarşamba günü gösterime sunulacak.

ITBMYO Radyo-Televizyon Programcılığı  Öğretim Görevlisi M. Zafer Çağlar, SDÜ’nün bugüne kadar çok sayıda  sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirterek, ‘Isparta’ya adanmış hayatlar 4, konulu belgesel projesi de, bu amaçla hazırlanmış projelerden biridir.’ dedi.

AMAÇ: İZ BIRAKAN ŞAHSİYETLERİ GELECEĞE AKTARMAK

Amaçlarının, Isparta’daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak olduğunu kaydeden Çağlar, ‘4 yılda  Ispartalıların yakından tanıdığı 13 şahsiyetin hayatını  20’şer dakikalık bölümler halinde belgeselleştirdik. Bu yılki belgesel gösterimi, 9 Ekim  günü Çarşamba saat 11.00’de SDÜ Kültür Merkezi’nde başlayacak. Projenin yönetmenliğini ben, Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar ve Öğretim Görevlisi arkadaşımız Şakir Aksöz üstlendi. 3.5 ay süren projede toplam 3 öğrencimiz çalıştı. Bu proje, Radyo-Televizyon bölümü öğrencilerinin okul bitirme projesi olarak gerçekleştirdikleri bir çalışmadır. Bu çalışmayı her yıl 2  şahsiyeti konu edinecek şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Teknik imkanlarımız elverdiği ölçüde önümüzdeki yıllarda en az 50 kişinin belgeselini yapıp, geleceğe  kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz.’ diye konuştu.

Çağlar, bu yılki belgeselde;  ITSO eski Başkanı işadamı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un kısa hayat  hikayesinin  yer aldığını sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...