“Sağlık alanında 1’inciyiz diyoruz ama bu alanda üretim yapamıyoruz”

8 Ekim 2013 15:55

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yatırım yapacaklara çok önemli bir tüyo verdi. Yakın zamanda ilimize kurulacak olan Bölge Hastanesi’nin Isparta için bir nimet olduğunu ve sağlık alanında büyük açıklığın bulunduğunu belirtti. Yatırımcılara seslenen Yıldırım, “Bu alanda üretim yapın” dedi.

Yıllardır girişimcilere destek sağlayan ve bugüne kadar birçok firmanın kuruluşunda etkisi olan KOSGEB, yeni yatırımcılar arıyor. İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yatırım yapmak isteyen ancak herhangi bir fikri olmayanlara önemli tavsiyelerde bulundu. İlk olarak kurumun insanlara daha yakın olduğunu belirtmek için bazı yeniliklere gittiklerini ifade eden Yıldırım, “Bu kurum KOBİ’ler için kuruldu” dedi.

İNSANLARA DAHA YAKIN OLABİLMEK İÇİN TABELAMIZI

HİZMET MERKEZİ OLARAK DEĞİŞTİRDİK

Devlet-millet bütünleşmesinde eksikliklerinin bulunduğunu ve insanların devlet kurumunu soğuk gördüğünü dile getiren Yıldırım, “Devlet kurumları vatandaşa hizmet için var. Bunun somut göstergesi olarak biz de müdürlüklerimizin başına Hizmet Merkezi adı koyduk. Önceden örneğin teknoloji geliştirme merkeziydi. Teknoloji Hizmet Merkezi ismini verdik. KOSGEB KOBİ’ler için kuruldu. Bu yüzden KOBİ’lere yakın olması gerekir” dedi.

DESTEKLEMELERDEN EN ÇOK BAYANLAR FAYDALANIYOR

Öte yandan KOSGEB desteklemelerinden daha çok bayanların faydalandığına dikkat çeken Yıldırım, “Bayanlara verilen destek oranından dolayı bayan girişimcilerimiz fazla. 10 kişide 6-7 kişi bayan girişimcimiz oluyor. Bayanlar genellikle kuaför ve yemek benzeri hizmet sektöründe işletmeler kuruyorlar. Ancak biz katma değeri yüksek üretim, imalat ve teknolojiye yenilik katabilecek işletmelere destek vermek istiyoruz. Hizmetine yenilik katabiliyorsa o da bizim için idealdir. Rekabette öne çıkabilmek için kaliteli ve farklı şeyler yapılması gerekir. Girişimcilerimize hep farklı şeyler yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

KUAFÖR VE YEMEK SEKTÖRÜ ISPARTA’DA

DOYDU FARKLI ALANLARA KAYILMALI

Isparta’nın kuaför ve yemek sektörü üzerine açılan işletmeler açısından doygunluğa ulaştığını ve farklı alanlara kayılması gerektiğini bildiren Yıldırım, “Kuaför sektörü Isparta’da artık doygunluğa ulaştı. Bana sorarlarsa kurmayın derim. Çünkü hem öncende çok vardı hem de bizim desteğimizle kurulanlar oldu. Ayrıca yemek sektöründe de işletmeler fazlalaştı. Ancak farklı tatlar sunmak isteyenler olursa önerebilirim” dedi.

ISPARTA’NIN MEDARI İFTİHARLARI OLAN PROJELER VAR

Diğer taraftan Isparta’da geliştirilen ve ilimize katma değer sağlayan projelerin de bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti; “Sağlık alanında kullanılan bir ürün geliştiren işletmemiz oldu. Kendileri sağlıkta kullanılan bir medikal malzemeyi üretiyorlar. Isparta’da şehir hastanesi yapılacak. O tamamlandıktan sonra hastaneye tedarik sunmak isteyen işletmelere ihtiyaç olacak. Sağlık sektörüne tedarik sunabilecek imalatçı işlemeler olmalı. Bu sektör Isparta’da açık. ‘Sağlıkta birinciyiz’ diyoruz ama sağlık sektörüne tedarik ürünler sunabilecek işletmelerimiz az. Güvenlik sistemleri sunan işletmelerimiz gelişmeye başladı. Mobilya sektöründe farklı üretim yapan bir işletmemiz var. Standart üretimden ziyade insanların isteklerine göre tasarlayıp üreten firmamız var.

Üniversitedeki hocalarımızdan güzel işletmeler kuranlar oldu. Hocalarımız sağlık sektöründe sterilizatör cihaz geliştirdiler. Alabalık hastalıklarını önleyici aşı geliştiren hocalarımız var. Bizim desteğimizle laboratuvar kurdular ve aşı geliştirdiler. Şuanda seri üretime başladılar. Bu da Isparta için gurur verici projelerden biri.

SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELMELİYİZ

Isparta sağlık sektöründe hizmet sunumu açısından önemli bir yerde. Bu konuda tedarik hizmetleri sunabilen ve ürün üreten işletmelere ihtiyaç var. Özellikle medikal malzeme üretimi yapan işletmelere ihtiyaç var. Isparta’nın komplike olarak sağlık üssü haline gelmesi gerekir.

İŞBİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ DESTEĞİNDEN FAYDALANAN OLMADI!

Bu arada hiç sermayesiz yola çıkmak mümkün değil. Konuya ilgi duyanlar bir araya gelip güçlerini birleştirebilirler. Medikal sektöründe alım satım yapan firmalar var. Bunlar bir araya gelip, ortak bir yatırım yapabilirler. Bizim İşbirliği-Güçbirliği desteğimiz var. Bundan yararlanabilirler. Şuana kadar İşbirliği-Güçbirliği desteği henüz veremedik. 250 bin TL hibe 500 bin TL geri ödemeli faizsiz desteğimiz var. Yeter ki yatırım yapılsın.”

 

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...