Hemşerimizin projeleri TBMM’de ses getiriyor

9 Ekim 2013 17:53

Ispartalı Hemşerimiz Dr. Hasan Özgür ÖZEN’in geliştirdiği projeler TBMM’de ses getiriyor.

Ispartalı Hemşerimiz TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN’in Projeleri TBMM’de ses getirmeye devam ediyor. TBMM’de “Bir Projem Var! Bir Önerim Var!” etkinliğinde Akıllı Telefonlara Uygulama Hazırlığı İ-TBMM projesi ile ödül alan Özen’in geliştirdiği “Milletvekili Kartvizitlerine QR Code Uygulaması” projesi ile Milletvekillerinin kişisel internet sayfaları veya twitter hesaplarına hızlı ve kolay ulaşım imkanı sağlanabilecek. İsteyen milletvekilleri kartvizitteki isim ve iletişim bilgilerini içeren QR Code talebinde bulunabilecek. Bu şekilde akıllı telefonlara algılatılan kartvizitin içeriği otomatik olarak telefon fihristine kaydedilmiş olacak.

TBMM’de gerçekleştirilen çeşitli proje komisyonlarında üye ve koordinatör olarak görev alan Dr Özen’in TBMM için geliştirdiği birçok proje uygulamaya konmuş, ödüle layık görülmüş ve TBMM’nin farkındalığının artmasına katkı sağlamıştır. Dr Özen’in TBMM İş süreçlerinin daha spesifik hale getirilmesine yönelik hazırladığı yeni projeler, Engelli ve Gazilere yönelik geliştirdiği sosyal sorumluluk proje önerileri de değerlendirilmektedir.

Aynı zamanda Ankara’da ki Ispartalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Dr. Hasan Özgür ÖZEN’in ödül aldığı, Akıllı Telefonlara Uygulama Hazırlığı ve İ-TBMM projesi uygulamaya alınmış, vatandaşlarımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Yasama faaliyetlerine daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmeleri sağlanmıştır. "TBMM Mobil" uygulamasını akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlarına yükleyen vatandaşlar, "Yasama Faaliyetleri", "Denetim Faaliyetleri", "Milletvekillerimiz", "Meclis Gündemi", "Kütüphane" ve "TBMM Hakkında" gibi ana başlıkları altında Meclis ile ilgili güncel bilgilere erişilebiliyor ve TBMM TV'yi canlı olarak izleyebilmektedir. Ayrıca bu uygulama ile; Yasama süreçlerine vatandaşların katılımı hakkında detaylı bilgilere, Milletvekilleri hakkında çeşitli bilgilere, Milletvekillerinin iletişim bilgilerine, TBMM'yi ziyaret bilgilerine, Halk Günü uygulaması bilgilerine, Birinci Büyük Millet Meclisi bilgilerine, Milli Saraylar ziyaret bilgilerine, Meclis'in Sosyal medya bilgilerine, TBMM fotoğraflarına ulaşılabilmektedir. “TBMM Mobil Uygulaması”  yaklaşık 6 ay önce başlatılmış ve 30 bin kişi tarafından yüklenmiştir. TBMM Mobil" uygulaması "Apple Store" ve "Google Play" den ücretsiz olarak yüklenebilmektedir.

 

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...