“Isparta’nın daha yaşanabilir, düzenli, refah düzeyi yüksek pozisyon kazanması açısından da Kentsel Dönüşüm önemli”

9 Ekim 2013 18:03

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Belediye Meclisi gündeminde bulunan Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu. Zabun, kentsel dönüşümle bir nevi kazan kazan formülünün işletildiğini belirterek “Hem ucuz hem de refah konutların kazandırılması açısından Kentsel Dönüşüm çok önemli. Çünkü bu durumdan hem vatandaş hem de öğrenciler oldukça mağdur” dedi.

“Kentsel dönüşüm yapılacak mı yapılmayacak mı?” “Yapılacaksa nereden başlayacak?” tartışmaları Isparta gündemini meşgul etmeye başladı. Önceki gün Belediye Meclisi konuyu gündemine taşıdı ve saatlerce süren bir tartışmaya rağmen karara bağlayamadı. Son olarak oluşturulan komisyon Isparta genelinde çalışma yaparak riskli bölgeleri tespit edecek ve konu tekrar Belediye Meclisi gündemine gelecek. Peki, konuya diğer yöneticilerin bakış açısı nasıl?

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ BOŞA GİTMESİN”

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Isparta’nın ciddi anlamda Kentsel Dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti. Ancak bunun sadece depremle ilişkilendirilmesinin de doğru olmadığını ifade eden Zabun, “Kentlerimizin daha yaşanabilir, düzenli, refah düzeyi yüksek pozisyon kazanması açısından da bu çok önemli. İl Genel Meclisi’nde ortaya koymuş olduğumuz güçlü sese rağmen bu konuyla ilgilenmesi gereken kamu kurum ve kuruluşları bu konuda ciddi bir mesafe almadılar, alamadılar. İl Genel Meclisi olarak yine güçlü olarak ifade ediyoruz ki, bundan sonraki süreç boşa geçirilmesin ve bu hususla ilgili ciddi adımlar mutlaka atılsın” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DE ÖNEMLİ

Bu konuyla ilgili Isparta merkezinde ciddi sıkıntıların bulunduğunu açıklayan Zabun, şöyle devam etti; “Öğrenci potansiyeli çok yüksek bir şehir. Bu yüzden bunların ciddi anlamda ikamet ihtiyaçları olan bir şehir. Bu anlamda hem ucuz hem de refah konutların kazandırılması açısından Kentsel Dönüşüm çok önemli. Diğer illere baktığımızda gayrimenkul fiyatları Isparta’da çok ciddi anlamda artmış durumda. Vatandaşımız bundan çok ciddi anlamda mağdur ve muzdarip. Gelen öğrencilerimiz çok mağdur. Yüksek fiyatla ev kiralamak zorunda kalıyorlar. Bu yüzden konut ve arsa üretilmesi gerekir. Onun için Kentsel Dönüşüm çok önemli bir fırsat. Kentsel Dönüşüm’le bir nevi kazan kazan formülü işletiliyor. Kamu kurum ve kuruluşların üzerine binen ekonomik bir yük yok. Sadece konuyla ilgili gerekli adımları atmakla alakalı bir yükümlülük var. Belediye olarak aslında bu yolu açtığınız takdirde vatandaş zaten oluşturulan mevzuat altyapısı sebebiyle kendi ihtiyaçlarını, görüşme ve sözleşmelerini gerekli müteahhitlerle ya da bu işle ilgilenen kesimlerle gerçekleştirmek suretiyle hızlı bir şekilde dönüşüm gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN GÜNAYDIN BU KONUDA

HASSASİYET GÖSTERMELİ

Bir başka açıdan da il ekonomisi açısından da çok önemli. İnşaat sektörüyle ilgilenen vatandaşlarımız, esnaflarımız da bu açıdan da katkı sağlayacaktır. Bir bakıyorsunuz Isparta şehir merkezinde çok atıl durumda olan mahallelerimiz var. Orada insanlarımızın hangi şartlar altında yaşadıklarını görüyoruz. Bunlar hepimizi üzüyor.  Bir Belediye Başkanı’nın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiği kanaatindeyim.

HAVALE ETMEK ÇÖZÜM DEĞİL

ELLE TUTULUR KARARLAR ALINMALI

Bu tartışma sürdürülüyor. Belediye Meclis üyeleri de bu konudaki hassasiyetlerini ifade ediyorlar. Artık bu konuda adım atılması yönünde güçlü talepleri var. Belediye Başkanımızın da bu talepler karşısında gerekli desteği sağlaması gerektiği kanaatindeyiz. Şuraya ya da buraya havale etmek artık çözüm değil. Gözle görülür, elle tutulur ciddi adımlar atılmalı.

KÖYLERDEKİ ATIL BİNALAR DA YIKILMALI

Köylerimizde atıl binalar var. O konuda gerekli tespit ve incelemeleri yapıyoruz. Özellikle köyden şehre göç nedeniyle terk edilmiş yapılar mevcut. Bunların hem çevreye hem de insanlarımızı rahatsız eden görüntülerin ortadan kaldırılması adına önümüzdeki süreçte özellikle kapatılacak olan beldelerde kaynaklanacak araç parklarının da değerlendirilmesi suretiyle gerekli adımların atılmasını Meclis olarak istiyoruz. Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor.”

 

Bu haber 1097 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...