Davraz Kayak Merkezi’ne gelen ödenek asfalt plentinin kaldırılmasında kullanılacak

9 Ekim 2013 18:04

İl Genel Meclisi Ekim ayı oturumunda Davraz Kayak Merkezine gelen ancak kullanılamadığı için geri gitmesi gündeme gelen 300 bin TL’lik ödenek konusu tartışıldı. Meclis ödeneğin İl Özel İdaresi içinde kurulu bulunan asfalt plentinin taşınmasında kullanacak. Böylelilkle Bölge Hastanesi’nin yapımına da engel olmayacak.

İl Genel Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda Davraz Kayak Merkezin’in çevre düzeninde kullanılması için gönderilen ancak kullanılmadığı için geri gidecek olan 300 bin TL’lik ödeneğin değerlendirilmesi konusu vardı. İl Genel Meclis Üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Davraz Kayak Merkezi’nin Çevre Düzeni planına Bakanlık onay vermediği için projeyi gerçekleştiremediklerini belirtti. Bu durumun Davraz’a yatırımcı gelmesine de engel olduğunu ileri süren Özdemir, “Bugün Davraz Kayak Merkezi’ne yatırımcı gelmiyor diyoruz. Ancak yatırımcının gelmemesinin sebepleri var” dedi.

BAKANLIK PROJEYİ ONAYLARSA…

Öte yandan Bakanlığın projeyi onaylaması halinde Davraz’ın cazibesini artıracağını belirten Özdemir, “Onaylanırsa ne olacak? Kayak Merkezi’ne yatırımcı gelecek. Onaylanırsa telesiyejin başlangıç yeri belli olacak. Onaylanırsa kayak odası ve kafeteryaların yerleri daha profesyonel olacak. Onaylanırsa  gelen ziyaretçilerin şikayeti azalacak. Onaylanırsa kayak merkezi daha profesyonel bir hale gelecek. Bu para onun için ayrıldı. Bölge hastanesi için bu para önemli olduğu için itiraz etmiyoruz. Proje onaylanırsa başka yerden kaynak bulacağız. Ama Turizm Bakanlığı’nın Isparta’daki yetkililerinin bu proje üzerinde durmalarını istiyoruz. Neden beklediklerini halen anlamış değilim” diye konuştu.

NOKTAYI KOYALIM

Diğer taraftan CHP’li Meclis Üyesi Lokman Kumcu da iki ucu açık bir iş yapacaklarını bildirdi. Kumcu, “Peki, onaylanırsa Fevzi bey ‘Kaynak buluruz’ diyor. Bizim burada nokta atışı yapmamız lazım. Şuanda noktalı virgül var” dedi.

KAYNAKLARI EN UYGUN ŞEKİLDE KULLANMAMIZ GEREKİYOR

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ise mevzuat düzenlemesiyle ilgili bir talebin olduğunu söyledi. Burada Danıştay’ın bir kararının söz konusu olduğunu belirten Zabun, “Bu yüzden yeni düzenlemeye ihtiyaç var. Bakanlıkla gerekli görüşmeler yapılıyor. Asfalt plentiyle ilgili farklı şeyler var. Onlar da değerlendiriliyor. Bunu kaldırıp tekrar kurmak ne kadar rantabl bunlar değerlendiriliyor. Bu konunun hepsi değerlendirilecek ve İl Özel İdare kaynaklarının en uygun şekilde kullanılması gerekecek. Bütçe kalemleri arasındaki değişiklik karmaşaya sebep olmaz. Bütçeler 1 yıllık yapılır. Bu süre içerisinde harcananlar harcanır, harcanamayanlar iptal edilir. Davraz Kayak Merkezi’nde planın onaylanmaması nedeniyle harcanamayacağı düşünülen bir kaynak var. 2013 sonu itibariyle bu kaynak kullanılmazsa iptal edilir. Kasım’da böyle bir kaynağa ihtiyaç olursa gerekli aktarmalar yapılır. Bölge Hastanesi inşaatının başlamasıyla ilgili bazı hususlar var. Bunlardan bir tanesi de asfalt şantiyesinin taşınması. Bu konuda İl Genel Meclisi üzerine düşen görev yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1996 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...