Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eğitime Başlıyor

10 Ekim 2013 16:26

SDÜ’ye bağlı Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl eğitim öğretime başlıyor. Ek kontenjandan öğrenci alan ve açtığı Sosyal Hizmetler Bölümü ve Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü’ne toplamda 160 öğrencinin tercih ettiği Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda dün itibariyle kayıtlar başladı. 3 gün sürecek kayıtlarda tercih yapan bütün öğrencilerin kayıt yaptırması bekleniyor.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilk kayıt gününde Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, okula ziyarette bulunarak, okul idarecileriyle görüştü, öğrenci ve velilerini karanfillerle karşılayarak “Eğirdir’e hoş geldiniz” dedi.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Altay Göde, Babası Tarih Profesörü Kemal Göde, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Altan, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Sekreteri Mehmet Kayacan, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sekreteri İlksel Bağcı, birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çekildiler.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Altay Göde, Yüksekokul Sekreteri İlksel Bağcı ve diğer hocalarla birlikte olan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, okula kayıt yaptırmak için gelen Sakarya’dan Kübra Gemiköz isimli öğrencinin kaydını yaptı. Aynı zamanda okulun ilk kayıt yaptıran öğrencisi unvanını kazanan Kübra Gemiköz’ü mükâfatlandıracağını söyleyen Başkan Özmeral, “Eğirdir’imiz zenginleşmeye devam ediyor. 4 yıllık eğitim öğretim veren Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuzun yanında Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun da açılmasından dolayı çok sevinçliyiz. Biz bugünleri sabırla bekledik. Bugün, Eğirdir’imiz için bayram günü diyebiliriz. Öğrenci şehri olma yolunda, Selçuk Şehri Eğirdir’imizde tohumlar yeşermeye başlıyor. Açılan ve ek kontenjandan öğrenci kabul eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’muz kayıtların ardından eğitim öğretime başlayacak. Her iki okulumuz da Eğirdir’imiz için büyük nimettir. Okulların kıymeti bilinmelidir. Okullarımızın açılamayacağına, öğrenci alınamayacağına dair iddiaları ortaya atanlar, bugün geleceğimizin teminatı kıymetli varlıklarımız olan öğrencilerimizi görünce söylediklerinin havada kaldığını anlamışlardır. Belediye olarak Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuz ile Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun her türlü ihtiyaçlarını karşıladık ve bundan sonra da karşılamaya ve yardımcı olmaya hazırız. Yeni açılan her iki okulumuzun, kıymetli öğrencilerine ve onları yakından ilgilendiren ailelerine, hocalarımıza, saygıdeğer halkımıza ve Selçuklu Şehri güzel Eğirdir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’muz dâhil yeni açılan yüksekokullarımızda eğitim öğretim görecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Okul idarecileri, öğrenciler ve beraberindeki aileler, Başkan Özmeral’in karanfillerle karşılamasından ve ikramlarda bulunmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Başkan Özmeral’in, Belediye Zabıta Müdürlüğü binasını öğrencilerin, velilerin ve Eğirdir’de evlerini kiraya vermek isteyenlerin buluşma yeri olarak tahsis etmesi takdir topladı.

 

Bu haber 1302 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...