Kumcu, Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yaktı

10 Ekim 2013 16:39

İl Genel Meclisi’nin renkli siması Lokman Kumcu, içini gazetemize döktü. CHP’li Kumcu, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak ve Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e ateş püskürdü. 2014 yerel seçimleri için de adaylık teklifi gelmesi halinde buna olumlu cevap vereceğini açıkladı.

Seçildiği günden bu yana yaklaşık 900 maddeye “Hayır” oyu kullanan ve pek azına da “Çekimser” ya da “Evet” oyu kullanarak dikkatleri üzerine toplayan İl Genel Meclis Üyesi Lokman Kumcu, İlçesi ve Isparta adına önemli projeler geliştiriyor. Özellikle her platformda Türkiye’de tarım topografyası çıkarılması gerektiği tezini savunan Kumcu, ilimizin birçok insanın bilmediği değerlerini ortaya koydu.

“ISPARTA’DA EN İYİ MERCİMEK ÇALTI’DA,

 EN İYİ FASULYE DE ŞARKÎKARAAĞAÇ’TA YETİŞİR”

İlçesinden örnek vererek açıklamalarına başlayan Kumcu, “Gelendost’ta elmadan başka bir üretim yok. Türkiye’de tarım topografyasının çıkartılması gerekiyor. Örneğin elma Isparta’da, narenciye falan yerde üretilecek denilecek. Gelendost’ta şuanda 14 milyona yakın yumuşak ve sert çekirdekli elma ağacı var. Bunu kim biliyor? Ayrıca Isparta’da en iyi mercimek Gelendost’un Çaltı köyünde üretilir. En iyi fasulye de Şarkîkaraağaç’ta. Ancak Gelendost’taki üretici burada elmadan başka bir şey üretilemeyeceğini düşünüyor! Bu ilçe 2 dönümlük, 3 dönümlük elmalıkla tarım ilaççısına ve depocuya çalışıyor” dedi.

“SAYIN ÖZMERAL ÖNCE KENDİ MAHALLESİ OLAN VE

CHP’YE OY VEREN GÖKTAŞ’IN YOLUNU YAPIP, TEMİZLESİN!”

Öte yandan Gelendost’a bağlı olan ancak Adliye’nin kapatılmasıyla referandum yaparak başka ilçeye bağlanma kararı alan Yeşilköy’e taliplilerin arttığına dikkat çeken Kumcu, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i uyardı. Kumcu, “Adliye’nin kapatılması sonucu Yeşilköy, referandum yapıyor ve başka bir ilçeye bağlanma kararı alıyor. Adliye işleri Gelendost’tan Yalvaç’a bağlandı. Bu da Yeşilköy’e ters geliyor. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise çıkıyor ‘Eğirdir’e bağlanın sizin yolunuzu, her şeyinizi yaparım’ diyor. Sayın Özmeral önce CHP’ye yüzde 78 oy veren Göktaş Mahallesi’nin yolunu yapsın! Bu mahalleyi ayırt etmesin! Öncelikle kendi yolunu temizlesin. Artistik yapmasın! Ayrıca Yeşilköy Isparta’nın nüfus olarak en büyük köyüdür” diye konuştu.

“EĞİRDİR GÖLÜNDEN ÇIKAN HİÇBİR ŞEYİ YEMEM!”

Öte yandan kendi İlçesi olan Gelendost’a konuyu getiren Kumcu, öncelikle ilçenin en büyük sorunu olan ilaçlamaya değindi. Eğirdir Gölü’nden çıkan hiçbir şeyi yemediğini ifade eden Kumcu, “Toplum verdiğini sormak zorunda. Kişiyi seçtikten sonra toplum ne yapıyor diye sorgulaması lazım. Şu Isparta’nın lojistik ve sistematik güzelliği Allah’ın insanoğluna vermiş olduğu bir lütuf. Al bunu kullan demiş. Gelendost’ta da bu imkân var. 14 milyon ağaçtan bahsediyoruz. Ama iyi tarım uygulaması ve doğal zenginliklerimizi kendim nasıl yetiştirebilirim konusunda maalesef düşünüyor. 1.200 ton bir sezonda saf ilaç sıkıyoruz. Buna su karıştırırsanız gerisini siz düşünün. Daha 49 yaşında olan gepgenç arkadaşım öldü. Doğal ürünlerimizden yoksunuz. Ben Eğirdir Gölü’nden çıkan hiçbir şeyi yemem” şeklinde konuştu.

“İLAÇ TEMİZLEME MERKEZİ İÇİN 48 BİN TL KAYNAK

BULDUK BAŞKAN GÖSTERMELİK 3 YER YAPTI!”

Diğer taraftan bu soruna çözüm olması açısından ilaç hazırlama merkezi kurmak için harekete geçtiğini ancak Gelendost Belediye Başkanının farklı şeyler yaptığını ileri süren Kumcu, şöyle devam etti; “İl Genel Meclis Üyesi seçilir seçilmez ekonomik özgürlükte zirai girdi bakımından Türkiye’de 71. Sırada yer alan Gelendost’ta ilk işim ilaç hazırlama merkezlerini nasıl kurarız oldu. Genelde ilaç atıkları bir kenara atılıyor. Ali Haydar Öner’in Valilik döneminde 48 bin TL’lik Özel İdare kaynağından para bulduk. Para geldi kaymakam beyle ilaç hazırlama merkezlerinin yapımı için görüştük. Belediye Başkanı ile ortak yapalım dedik. İstediğimiz yerleri söyledik. Belediye sadece sondajını yapacaktı. Belediye 3 tane yapmış. Ama yapılan göstermelik olmuş.

GELENDOST HALA 1974-1979 BELEDİYE

DÖNEMİNDE YAPILAN YOLLARI KULLANIYOR

Gelendost’ta bir dönem başkan bağımsızdan seçilmiş. 1974-1979 döneminde Süleyman Coşar seçilmiş. Gelendost’un içerisindeki bütün yolları Süleyman Coşar açmış. Bunu herkes der. Şuanda onun yaptığı yollar aynen duruyor.

GELENDOST’TA CHP’NİN İÇİNDE CHP’NİN

İKTİDAR OLMASINI İSTEMEYENLER VAR!

İlçede CHP’nin içinde CHP’nin iktidar olmasını istemeyenler var. İktidar olmak isteyen tüm gücüyle çalışır, asılır, ısırır. Şuanda insanların beyni ve karnı aç bırakılıyor. Bu şekilde insanları istediğin gibi yönlendirebiliyorsun. Bunu aydınlatabilecek kadroları yaratma mantığı CHP içerisinde var. Ama bir masada idare edilmesine karşıyım.

KAYMAKAMIN GAYRETLERİYLE KANALİZASYON İŞİ

YAPTIK ÇIKTI BEN YAPTIM DEDİ OLACAK İŞ DEĞİL

İlçedeki kurum yetkililerini çalıştıran halkın olduğunu düşünen insanım. Halk yönlendirecek. Benim ilçemde kaymakam ve belediye başkanım dargın. Belediye başkanım 5 dönem aday olmuş, bunun 3’ünde seçilmiş. 5 seçimde de 1000’in üzerinde oy almış. Kendisine ayakları arasında bir perde olmadığını ve bazı şeyleri uzlaşarak yapmamız gerektiğini söyledim. Ben bilirim, ben yaparım der gibi hareketleri oldu. Kaymakam beyin kişisel çabalarıyla kanalizasyon işimizi yaptık. Belediye Başkanı çıktı ‘ben yaptım’ dedi. Kendisine kapakların üzerinde ne yazdığını sordum. Kapakların üzerinde İller Bankası yazıyor. Bunu çıkıp, kendi yapmış gibi anlatıyor.

19 AY ÖNCE ‘1 AYA KALMAZ MEZBAHA

YAPACAĞIM’ DEDİ HALA MEZBAHA YAPILACAK

Gelendost’un mezbahası yok. 27 bin m2’lik hazineye ait bir arazi vardı. Başkan devreye beni soktu. Bir gün belediye başkanı Kanal 3’te programa katıldı. Program biteli 19 ay oldu. Programda 1 ay sonra mezbaha temelini atacağız dedi. Burada yalan konuşuyor. Ama halkı bu işin içine sokarsa sorunları daha çabuk aşarsınız. 11 kasap var. Onlarla oturulur, nasıl yapılması kararlaştırılır. Avrupa Birliği ajanslarımız var. Proje yaparsan destek alırsın. Bunu yapacak donanım ve zekâya sahip değilsin in o koltuktan.”

TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİM

Son olarak “Gelendost’tan Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Kumcu, “Bana teklif gelmesi halinde olumlu cevap veririm. Çünkü bu konuyu uzun süredir düşünüyorum ve ailemle ve çocuklarımla da paylaştım. Onlar benim bu işi en iyi şekilde yapacağımı söylediler. Çevremdeki insanlar da aday olmamı istiyor. Eğer partiden teklif gelirse neden olmasın” dedi.

 

 

 

Bu haber 989 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...