2 yeni yurt daha yapılacak

10 Ekim 2013 16:40

Şarkîkaraağaç AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, bir süredir ilçenin gündeminde olan Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin yeni bir gelişme aktardı. Yıldırım, KYK’nın mevcut binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıp çarşıya daha yakın olan bir yerde tekrar açılacağını duyurdu.

Isparta’nın en büyük ilçelerinden biri olan ve öğrenci sayısıyla dikkat çeken Şarkîkaraağaç’ta KYK’nın kapatılacağı ve bünyesinde çalışan 18 kişinin de işsiz kalacağı gündeme gelmişti. Konuyla yakından ilgilendiğini ve KYK’nın kapanmaması için başta AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in büyük çaba sarf ettiğini bildiren Şarkîkaraağaç AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

ÖNCE SİTEM ETTİ

Aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi olan Yıldırım, KYK’nın kapanacağını en son öğrenen kişi olduğunu belirtti. Duyumu toplantıda öğrendiğini ve olayın buralara gelmesinde geç kalındığını ileri süren Yıldırım, “Ne ilginçtir ki olaydan en son benim haberim oldu. Keşke KYK çalışanları ve yetkililer beni uyarsaydı. Tabi süreç belli bir noktaya geldikten sonra haberim oldu ama yinede duruma müdahil olduk” dedi.

KAPANMAYACAK YENİ YERİNE TAŞINACAK

Öte yandan ilçe için önem arz eden KYK’nın kapatılmasının söz konusu olmayacağını belki kısa süreliğini faaliyetine ara verebileceğini dile getiren Yıldırım şunları söyledi; “KYK ilçemiz için gerçekten çok önemli. Zaten bu noktada eksikliğimiz var. Edindiğim bilgilere göre yurt binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmak isteniyormuş. Hatta çalışanlarına da başka ilçelere ve Isparta merkezine gitmeleri yönünde tavsiyelerde bulunulmuş. Ancak Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç, konuya el atmış durumda. KYK Genel Müdürünü de ilçemize getirdi ve gerekli incelemelerde bulunuldu. KYK’nın ilçemizden gitmesi gibi bir durum söz konusu değil.

YENİ BİR YER BULUNDU

İncelemelerde KYK’nın çarşıya daha yakın bir yere taşınması gündeme geldi. Faaliyetine burada devam edecek. Tabi bu süreçte yurt bir süreliğine hizmet veremeyebilir. Ancak bunlar aşılacak şeyler.”

2 YENİ YURT DAHA YAPILACAK

Diğer taraftan yeni bir müjdeyi ilçe halkıyla paylaşan Yıldırım, “İlçemizde yurt konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. 2 yeni yurt daha yapılması gündeme geldi. Bu konuyla ciddi ilgileniyoruz. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...