“Teşvikte adil davranıldı! Elma ve gül için yeni bütçeyi beklemelisiniz!”

10 Ekim 2013 16:42

Geçtiğimiz gün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret eden Isparta heyeti, deyim yerindeyse eli boş döndü. Günlerdir bu görüşme için hazırlık yapan ve gece gündüz rapor hazırlayan heyet, istediğini alamadı. Çağlayan, Isparta’nın teşvik, elma ve gül ile ilgili isteklerini geçiştirdi!

Bir süre önce Ankara çıkarması yaparak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen ve tüm Türkiye’ye örnek bir davranışta bulunan ancak istediğini alamayan Isparta heyeti tekrar bir Ankara çıkarması yaptı. Bu sefer Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret eden heyet, Isparta’nın öncelikli sorunları olan teşvik, elma ve gül ile ilgili isteklerini sundu. ITSO önderliğinde yapılan ziyarete AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de destek verdi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ziyaretin perde arkası gün yüzüne çıktı.

TEŞVİKTE YERİMİZ DEĞİŞSİN, ELMAYA TEŞVİK VERİLSİN

VE GÜLDEKİ KDV ORANI YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLSÜN

Ziyarette, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öncelikle Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan teşvik sistemi konusunu Bakan Çağlayan’a aktardı. Teşvik kriterlerin değişmesini isteyen Başdeğirmen, Isparta’nın sektörel bazda daha fazla desteklenmeyi hak ettiğini anlattı. Elmaya verilen teşvikin de gözden geçirilmesini isteyen Başdeğirmen, gülde uygulanan yüzde 18’lik KDV oranında da yüzde 1’e düşürülmesini istedi.

“SADECE BÖLGESEL BAZDA MAĞDUR OLMUŞ OLABİLİRSİNİZ

AMA DİĞER TEŞVİKLERDEN BAŞKA İLLER NASIL

YARARLANIYORSA ISPARTA’DA PEKÂLÂ YARARLANABİLİR”

Tüm talepleri dinleyen Bakan Çağlayan’ın, Isparta’ya olan ilgisini ve sevgisini anlatarak konuşmasına başladığı öğrenildi. Isparta ile ilgili önüne gelen her türlü konuda olumlu görüş belirteceğini samimiyetle ifade ettiği öğrenilen Çağlayan’ın Isparta heyetine verdiği cevap şu şekilde; “Bakan olmadan önceki görüşlerimle şimdiki görüşlerim arasında fark var. Ankara Sanayi Odası Başkanı iken ben de sizin gibi teşvik sistemini eleştiriyor ve adil bir düzenleme yapılmasını istiyordum. Her şeyden önce şuan için çok müsterihim. Zira Kalkınma Bakanlığı’nın ülke genelindeki kriterleri göz önüne alarak beş bölgede teşvik uygulamasını adil bir şekilde yaptığına inanıyorum. Ayrıca biliyorsunuz Stratejik, Genel teşvik, öncelikli iller ve büyük teşvik adı altında 5 kategoride verilen teşviklerden Isparta sadece bölgesel bazda mağdur olmuş olabilir ama diğer teşviklerden başka iller nasıl yararlanıyorsa Isparta’da pekâlâ yararlanabilir.

ELMA VE GÜLDE YENİ BÜTÇEYİ BEKLEMELİSİNİZ

Yılbaşından sonra kriterlerdeki değişim illerin gelişmişliğine göre bir üst lige ya da bir alt lige yükselmesi ve düşmesini sağlayabilir. Öte yandan elma ve gül konusuna gelince, yılsonuna geldiğimiz şu günlerde bu taleplerinizin bu yıl içinde olması mümkün değil. Ancak yeni yılda yeni bütçe ile taleplerinizi olumlu yönde değerlendireceğimizden hatta diğer Bakan arkadaşlarla da bu konularda istişare edeceğimizden şüpheniz olmasın. “

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...