Yüzde 63 parasal, yüzde 64 fiziksel gelişme sağlandı

10 Ekim 2013 16:44

9 aylık dönemde toplam  567 proje üzerinde çalışıldığını belirten Vali Özkan, bu projelere  147.880.110 TL harcandığını ve % 63 parasal,  % 64 oranında da fiziksel gelişme sağlandığını kaydetti.

İl Koordinasyon Kurulu, dün saat 13:30’da Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında toplandı. Koordinasyon Kurulu Toplantılarında amacın;  kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların öncelikle sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek alt yapı alanlarına yönlendirip, kamu yatırımlarının etkin, verimli ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamak olduğunu belirten Vali Özkan, büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Vali Özkan, toplantının açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’İl Koordinasyon Kurulu toplantımıza hoş geldiniz. İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yapacağımız bu toplantının ilimiz, ülkemiz ve vatandaşlarımız için yararlı olmasını diliyor, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında kamu hizmetlerinin kalitesinin ve standartlarının yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedefler doğrultusunda amaç, kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların öncelikle sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek alt yapı alanlarına yönlendirip, kamu yatırımlarının etkin, verimli ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları bu nedenle büyük önem taşımaktadır. Bunun için Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın hazırladıkları Yatırım İzleme Raporlarında 01 Ocak 2013/ 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle, 9 aylık dönemde yapmış oldukları çalışmaların ve harcamaların genel bir değerlendirmesi yapılacaktır.

Değerli üyeler; yatırımcı kuruluşlarımızın 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle yatırımlarının genel değerlendirmeleri şöyledir;

-           İlimiz de kamu kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimizce toplam 1.089 proje üzerinde çalışmalarda bulunulmuş olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 321.920.600 TL. dir. Projelerin dönem sonuna kadar nakdi gerçekleşme oranı ise % 54 seviyesindedir.

Yatırımları merkezi ve yerel yönetimlere göre incelediğimizde;

Kamu kuruluşlarımız 567 proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Yürütülen bu çalışmaların toplam proje tutan 1.477.920.270 TL, 2013 yılı ödeneği 232.884.290 TL, dönem sonu yapılan harcama 147.880.110 TL, olup parasal gerçekleşme % 63, fiziksel gerçekleşme ise % 64 oranındadır.

-           Belediyelerimiz 9 aylık sürede 522 proje gerçekleştirmişlerdir. 2013 yılında yürüttükleri işlerin toplam proje bedeli 259.201.550 TL, 2013 yılı ödeneği 89.036.310 TL, yapılan harcama 26.720.680 TL'dir. Hizmetlerinin sonucunda % 30 parasal gerçekleşmeye, % 37'de fiziksel gerçekleşmeye ulaşmışlardır.

Bölge Müdürlerimizin, Daire amirlerimizin ve Belediye Başkanlarımızın azami gayretleri sarf ettiklerine inanıyorum. Kamu Kuruluşlarımız, bundan sonraki çalışmalarında da yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkânların seferber edilerek, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde sorunları çözmeye yönelik projelerin hazırlanmasına, ilimiz ve ilçelerimizin ekonomik ve alt yapı olarak gelişmesine destek vereceklerdir.

Bu bağlamda; Yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarda da tüm yatırımcı kuruluşlarımızın vatandaşımıza daha etkin hizmet verme anlayışı içinde olacağına inanıyorum’’ dedi.

Daha sonra kurum ve kuruluşların temsilcileri, 2013 yılı üçüncü döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yürütülecek çalışmalar ile ilgili kurula bilgi sunarak,  yatırımların ve hizmetlerin yürütülmesi sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...