“Bu para giderse bizim ayıbımızdır!”

10 Ekim 2013 16:45

Davraz Kayak Merkezi’nin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan İl Genel Meclis Üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, şu sıralar oldukça üzgün. Davraz Kayak Merkezine gelen ziyaretçilerin dile getirdikleri sorunları bir rapor haline getirdiklerini ve çözümü için yeni bir proje hazırladıklarını belirten Özdemir, “İlimiz yetkilileri bu konu üzerinde yeterince durmadı ve ilgilenmedi. Bundan dolayı Bakanlık maalesef projeyi onaylamadı” dedi.

Isparta’nın ve bölgenin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi, yeni sezonun açılmasını bekliyor. Sezonun kısa bir süre içinde açılacağını ve kayak severlerin ilimize gelmeye başlayacağını belirten Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Davraz’ın olmazsa olmaz sorunlarını çözemedikleri için üzgün.

ZİYARETÇİLER ŞİKÂYETLERİNİ BİLDİRDİ, RAPORLADIK

VE ÇÖZÜMÜ İÇİN ONAY BEKLİYORDUK

Davraz Kayak Merkezi’ne gelen ve eksikliğini hissettikleri konuları şikâyet olarak bildiren ziyaretçilerin bu taleplerinin karşılanması için ek ödenek çıkarttıklarını ancak Bakanlığın bu projeyi onaylamadığı için gelecek sezona kaldığını belirten Özdemir, “Bu sezon Davraz ziyaretçilerin beklentilerine cevap veremeyecek” dedi.

ACİL TUVALET, OTOPARK, KAFETERYA

VE GÜNÜBİRLİK TESİSLER GEREKİYOR

Ziyaretçilerin en çok şikâyet ettiği konuların tuvalet, otopark, kafeterya ve günübirlik tesisler olduğunu ifade eden Özdemir, bu sorunların çözülmesi için 300 bin TL’lik ödenek çıkartmayı başardıklarını bildirdi. Projeyi sadece Bakanlığın onaylaması gerektiğini ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen ilimizdeki yetkililerin konuya ilgilenmediğini ve paranın geri gideceğini dile getiren Özdemir, şunları söyledi; “Davraz Kayak Merkezi’nin yatırımcı sorunu olduğundan 2007 yılında Gazi Üniversitesi liderliğinde bir ihale yaptık. Bu ihalede kayak merkezinin duayenleri dâhil 1,5 yıllık 3 aşamalı bir çalışma yapıldı. Bunun adı Davraz Gelişim Planıydı. Fakat bu planı Kültür ve Turizm Bakanlığı bir türlü kabul etmedi. Bunun üzerine kısa dönem çalışma yaptık Kul Ovasında. Orada yıllardır baş gösteren belli başlı sorunlar vardı. Bunlar Davraz Kayak Merkezi’ne gelen kayakçı, ziyaretçi ve diğer vatandaşlarımızın sorunlarıydı ve BİMER aracılığıyla bizde toplandı. Tüm bu sorunların eşliğinde 1/25.000 ve 1/100.00’lik planlamalar yapılırken biz 25.000’lik ve 5.000’lik planlarını çalışmaya başladık. Yaptığımız çalışmaları ivedi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 2013 Şubat ayında gönderdik. ‘Bunları yapacak paranız yok’ denmesin diye İl Özel İdare bütçesinden 300 bin TL’lik kaynak aktardık. Bu bütçeyi ayırdıktan sonra İl Özel İdaresi yetkilileri ve biz defalarca Bakanlığa gittiğimiz ve planlamanın çıkmadığını söylediğimiz halde hiçbir gayret çalışması yapılmadı! Bir gün yazı geldi ‘Kul Ovası’nın yanında olan Jandarma Ormanı’nı plana dahil edin’ denildi. Cevap yazısı yazdık. ‘Eylül ayında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu konuyla ilgili bir çalışma yapsın’ denildi.

MEVCUT KAFETERYANIN YERİNİ DÜŞÜNEN ZİHNİYET,

YAPILMASI PLANLANAN TESİSLERİN ÜZERİNDE DURMUYOR!

Şubat ayından bu yana yaptığımız çalışmalarda Davraz Kayak Merkezi’nde bunların nitelikli olarak yapılması gerekiyor. Orada bize acil tuvalet, otopark, kafeterya ve günübirlik tesisler gerekiyor. Sonra Bakanlık bir yazı yazıyor ‘Buradaki kafeteryaların yeri yanlış, bunu yıkın’ diyor. Bunun üzerinde duran zihniyet yeni yaptığımız 1/5.000’lik planda yapılması planlanan tesislerin üzerinde durmuyor! Bunu Isparta’da takip etmesi gereken İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.

GEÇTİ BOR’UN PAZARI…

İl Müdürü televizyonlarda Davraz’ı anlatıyor. Çok güzel ama bizim asıl kangren durumumuz bu. Biz bu projelerin parasını çıkarttık, maalesef proje onaylanıp gelmedi. Ekim ayındayız artık Davraz’ın hava sıcaklığı eksilerde. Bir tuğla koyup beton dökemezsiniz. Artık oraya bugünden itibaren yatırım yapamazsın. Yatırım yapamayınca gelen 300 bin TL’de geri gider. Bu para geri giderse de bizim ayıbımız olur. Bu paranın geri gitmesinden yetkili olan ben değilim, resmi yetkililer. Giden Valimizde bu işin peşine düşmedi. Bakanlığa gidilip de takip edilmedi.

PARA GERİ GİTMESİN DİYE ASFALT PLENTİNİN

TAŞINMASINDA KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Gelinen noktada şehir hastanesi için asfalt plentinin taşınması çok daha önemli. Bunun için yaklaşık 1 milyon TL’ye ihtiyaç var. Davraz’ın kaynağını buraya aktarmak istiyoruz.”

KAYAK OKULU PROJESİ VAR

Öte yandan bu gelişmelerin yanı sıra Davraz’da kayak okulu projelerinin olduğunu açıklayan Özdemir, bunun ilimiz için çok önemli olduğuna değindi. Geçtiğimiz yıllarda Erzurum’da düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye’den hiçbir sporcunun derece alamadığını ifade eden Özdemir, “Kayak Okulu projemiz var. Doğa Sporları Kulübü jeolojik etütleri yaptı. Zirvede bir Kayak Okulu Projemiz var. Bakanlık bunu da bekletiyor. Proje hayata geçerse profesyonel kayakçılar yetiştireceğiz. Erzurum’da kayak olimpiyatları düzenlendi. Bakıyoruz Türkiye’den hiç derece yok. Türkiye’de kayakçı okulları olursa yetişir.

BAKA 400 BİN TL’LİK DESTEK VERDİ HALATLI

SNOWTUCK İHALESİNİ BAŞLATIYORUZ

Artık 2.400 metreye kadar çıktık. Nitelikli pistlerimizi açtık. BAKA’dan 400 bin TL’lik destekle halatlı snowtruck ihalesini özel idaremiz başlatıyor. Halkımız arabasıyla geldiğinde üzerini değiştireceği, temiz şekilde tuvalete girebileceği, namazını kılabileceği yerler yapmak istiyoruz. Orada çalışan işçilerimizin dinlenebileceği bir yer bile yok. Bizim projemizde bunların hepsi vardı. Ama Bakanlık bir türlü onay vermedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bunun üzerinde durmadı” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...