CHP İl Başkanından aday adaylarına ince mesaj

11 Ekim 2013 16:10

Isparta’da siyasetin derecesi 90’ı geçti. Şu sıralar özellikle mevcut Belediye Başkanlarının partilerini değiştirme kararları alması bekleniyor. Zira birçok Başkanın önce kendi partisiyle sonra başka partilerle istişare yaptığı gün gibi ortada. Bu durumdan rahatsız olan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bazı tekliflerin kendilerine de geldiğini belirterek “Başka bir partiyle görüşen hiçbir zihniyetin CHP’den aday adayı olmasını istemeyiz” dedi.

2014 yerel seçimleri Isparta’da oldukça çetin geçecek. Çünkü daha seçimlere daha 5 ay varken siyaset iyice kızışmış durumda. Özellikle başkan adaylığı düşüncesi olan birçok isim siyasi partilerin kapılarını arşınlamaya başladı bile. Hatta öyle ki niyeti ciddi olanlar sadece bir partiye değil birçok partiye tekliflerini götürüyor. Ancak bu durumdan rahatsız olan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, partisine geleceklere açık mesaj verdi.

“DP’NİN MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞKA

PARTİLERE GEÇME DURUMUNUN OLDUĞUN GÖRDÜK”

Kendilerinin de çeşitli duyumlar aldıklarını ve Demokrat Parti’nin mevcut belediye başkanları ile eski belediye başkanlarının CHP, MHP ve AKP’den aday adayı olacağı söylentilerinin kamuoyunda dolaştığını ifade ede Şenol, “Bu ucuz bir siyaset. Bir insan inandığı fikir doğrultusunda bir partide siyaset yapmak istiyorsa her yerle görüşmeden gider istediği en uygun partiden aday adayı olur. Bunu yapmayan kişiler bizden beklentileri çok farklı demektir. AKP olursa AKP, olmazsa MHP ve CHP anlayışı kabul edilemez. CHP olarak tüm Isparta’nın ilçe ve beldelerinde aday adayı çalışmaları yapıyoruz. Başka bir partiyle görüşen hiç kimsenin CHP’den aday adayı olmasını istemeyiz. Çünkü tercihi o yönde yapmıştır, ret cevabı alınca bize gelmesi olmaz. Biz bu zihniyeti istemiyoruz. Bu insanlar kendi zihniyetini satan insanlardır! Bu konuda tüm örgüt üyelerimize bu tür kişilerle adaylık görüşmeleri yapmamaları gerektiğini bildirdik.

“MODA OLMUŞ, İSİM YAPMIŞ KİŞİLERİN YERİNE SIRADAN

AMA DÜZGÜN İNSANLARI ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ”

Sıradan, düzgün, nitelikli insanlarına aday adayı olması bizim için daha önemlidir. İsim yapmış, moda olmuş, ‘ben hangi partiden gitsem kazanırım’ diyenler kendisini dev aynasında görürler. Sonra pat diye düşerler” diye konuştu.

KUMCU’NUN MESAJINA OLUMLU CEVAP GELDİ

Öte yandan İl Genel Meclis Üyesi Lokman Kumcu’nun Gelendost’tan CHP Belediye Başkan Adaylığı teklifine sıcak baktıklarını belirten Şenol, “Lokman Kumcu, İl Genel Meclisi’nin en aktif, en dinamik ve sorgulayıcı üyelerinden birisi. Biz kendisinin çalışmalarından memnunuz. Lokman Kumcu’nun aday adayı olmasına sıcak bakarız. Öncelikle kendisinin ilçe teşkilatına başvuru yapması gerekir. Sayın Kumcu sevdiğimiz, inandığımız ve güvendiğimiz bir arkadaşımız” dedi.

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...