Bu sevince değer biçilemez!

11 Ekim 2013 16:11

İl Emniyet Müdürlüğü yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Bayram Harçlığı Projesi ile Bağlar İlkokulu’nda bulunan yaklaşık 50 mülteci öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Sudanlı, Somalili ve daha birçok ülkesinden kaçarak Türkiye’ye sığınan çocuklar hep birlikte İstiklal Marşımızı okudu, kahramanlık şiirleri söyledi. Çocukların hediyelerini alırkenki yüz ifadeleri ise görülmeye değerdi.

İl Emniyet Müdürlüğü bu yıl yedincisi düzenlenen Bayram Harçlığı Projesi’yle mülteci ailelerin çocuklarını sevindirdi. IYAŞPark AVM’de düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, çok sayıda polis ile Bağlar İlkokulunda öğrenim gören 50 mülteci öğrenciler katıldı.

“ONLARIN DA MUTLU OLMAYA HAKKI VAR”

Bayram Harçlığı Projesi’ni düzenlemekteki amaçlarının kendi ülkelerindeki zulümden kaçarak ilimize sığınan çocukları mutlu etmek olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Or, “Özellikle bayram günlerinde çocuklar uzak mahallere gidiyor ve istenmeyen olaylar oluyor. Çocukların kendi güvenliklerini sağlamaları, bulundukları mevkilerden uzaklara gitmemeleri, tanımadıkları kişilere itibar etmemeleri konusunda Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca çocuklarımıza bayram harçlığı ve çeşitli hediyeler veriyoruz. Daha önceki programlarda alım gücü müsait olmayan mahallerdeki çocuklarımızı burada misafir ettik. Bu yıl gurbette bayramın farklı olacağını düşünerek ilimizde bulunan mülteci ailelerin çocuklarını Sayın Valimizin de başkanlığında misafir ettik” dedi.

“BİRLİKTELİĞİ PEKİŞTİRİCİ ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ”

Öte yandan satın alma gücü düşük ailelere ve ülkemizde misafir ettiğimiz diğer ülkelerin vatandaşlarına yönelmenin ayrı bir önem taşıdığını belirten Vali Vahdettin Özkan ise “Çocuklar geleceğimizin güvencesi. Çocuklarımız için sunacağımız güvenlikli bir ortam gelecekle ilgili kaygılarının giderilmesi, iyi eğitilmesi ve kendilerine güven duymaları geleceğimiz ve toplumumuz açısından çok önemli hususlar. Özellikle Emniyet teşkilatının belirli görevlerinin yanında bu tür önleyici, toplumda birlikteliği pekiştirici çalışmaları da önemli. Özellikle satın alma gücü düşük ailelere ve ülkemizde misafir ettiğimiz diğer ülkelerin vatandaşlarına yönelmesi de ayrı bir anlam taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUDULAR

Konuşmaların ardından seçilen mülteci öğrenciler hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu. Ardından bazı öğrenciler ise kahramanlık şiirlerimizi hep bir ağızdan söyledi.

İDEALLERİ DE OLDUKÇA YÜKSEK

Bu arada Vali Vahdettin Özkan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un bir an olsun yanından ayrılmayan Sudanlı Munzur ile Somalili Ayşe ise gelecekteki hedeflerini açıkladı. Ayşe doktor olmak istediğini söylerken Munzur ise Sudan’ın Devlet Başkanı olmak istediğini ifade etti. Munzur’un bu hayali herkesi hayrete düşürdü.

YÜZLERİNDEKİ GÜLÜMSEME HER ŞEYE BEDEL

Etkinliğin ardından öğrenciler için hazırlanan hediyelere geçildi. Bir çanta içinde toplanan hediyeler çocuklara bir bir verilirken mutlulukları ise görülmeye değerdi. Program sonrası çocuklar yemeğe götürüldü.

 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...