Eğirdir’den gönderilen tüplü orman fidanları Hakkari’ye ulaştı

12 Ekim 2013 12:57

SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, SDÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Nadir Eken, birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek Hakkari’den gelen plaket ve kilimi takdim ettiler.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda tanıştığı Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’a Belediye tarafından yetiştirilen tüplü orman fidanlarından gönderebileceğinin sözünü vermişti ve fidanları SDÜ’ye ait vasıta ile Hakkari’ye göndermişti. Hakkari’ye ulaşan fidanları teslim alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür için plaket ve kilim gönderdi. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan tarafından gönderilen halı ve kilim SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, SDÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Nadir Eken, SDÜ Ulaştırma Şube Sorumlusu Hüsnü Özdoğancı tarafından Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e ulaştırıldı.

SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in diğer illerden gelen Rektörlerle beraber olması ve onlarla dostluk oluşturmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Hakkari Üniversitesi’ne emaneti Üniversitemize ait vasıtayla ulaştırdık. Yaklaşık 2 bin adet tüplü orman fidanı Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne teslim edildi. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan Hocamız da, size teşekkür maksadıyla kilim ve plaket gönderdi. Bizler elçilik yapmış bulunuyoruz ve emaneti size teslim ediyoruz. Bu plaketin kıymeti ve mânâsı çok büyüktür. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.  Eğirdir’de Belediye Başkanlığı yapmakla çok şanslısınız. Hizmetlerinizi yakından takibediyor ve takdir ediyoruz. Okullarımıza verdiğiniz destekleri ve katkıları biliyoruz. Güzel hizmetler veriyorsunuz. Maşaallah herkesi kucaklamaya çalışıyorsunuz. Kardeşlik ve dayanışma adına gösterdiğiniz destek için SDÜ olarak size teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, ve beraberindekilere ziyaretlerinden ve elçilik vazifesini yerine getirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Özmeral, “Eğirdir Belediyesi olarak yetiştirdiğimiz tüplü orman fidanlarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Hakkari’de Eğirdir Hatıra Ormanı kurulması bizi heyecanlandırdığı gibi çok  sevindirdi. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan Hocamıza teşekkür maksatlı gönderdiği kilim ve plaket için ayrıca teşekkür ediyorum. Burada SDÜ, Hakkari Üniversitesi’ni bir kardeş üniversite olarak kabul edip vasıtasını ve personelini Hakkari’ye göndererek hayırlı bir hizmet vermiştir. Böylesine güzel bir dayanışma, unutulmaz hatıra olarak yerini alacaktır” dedi.

 

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...