Eğirdir’de Fransız turistler bisikletle geziyor

12 Ekim 2013 12:59

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in devamlı olarak teşvik edip öne sürdüğü “Bisiklete Binelim, Eğirdir’i Gezelim” ifadeleri cazibesini koruyor.

Eğirdir’e gelip bisiklet kiralayanların sayısı her geçen gün artarak devam ederken, yerli turist ve öğrencilerin yanı sıra yabancı turistlerin de bisikletle Eğirdir’i gezmeleri dikkat çekiyor. Fransa’dan karavanla gelen Fransız Antoine Savary ve ailesi birlikte bisiklete binerek Eğirdir yollarında pedal çeviriyorlar.

Belediye binası önünde Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in sıcak ve samimi karşılayışından memnun kaldıklarını belirten Fransız turistler, Eğirdir’i çok beğendiklerini ve kendi karavanlarında kaldıklarını, ayrıca göl kenarında bisiklet binerek gezmenin farklı bir duygu olduğunu ifade ettiler.

Bir günlüğüne geldiklerini belirten Fransız turistler, Eğirdir’i çok beğendikleri için tatillerini uzattıklarını belirterek halkının çok misafirperver olmasından dolayı da mutlu olduklarını dile getirdiler.

Fransız turist ailenin bisiklet üzerideki küçük çocuğa samimi sevgi gösteren Başkan Özmeral, “İlçemizde yerli turistler yanında ailecek olarak hem de konaklamalı yabancı turistlerin varlığı bizleri sevindiriyor. Saygıdeğer halkımız da seviniyor. İleride kıyılarda yapılacak emniyetli bisiklet yolları ile “Bisiklete Binelim, Eğirdir’i Gezelim” ifademiz daha çok hayat bulacak ve anlaşılmış olacak” açıklamasını yaptı. 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...