Sidre tepesinden gelen yağmur suları için çalışma başlatıldı

12 Ekim 2013 13:02

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yoğun yağışlarda Sidre Tepesi’nden gelen yağmur sularının başta Emre, Sülübey, Gülcü Mahallelerine zarar vermemesi için çalışma başlatıldı. Emre Mahallesi üstünde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geçen aylarda 3 gün üst üste yağan ve afet boyutuna ulaşan yağmurda, sularının yer altına alınarak, dereye deşarj edilmesi noktasında çalışma başlattıklarını söyledi. Yağışlardan dolayı Emre, Sülübey ve Gülcü Mahallelerinde bazı konutları su bastığını buradan geçen sularında Davraz Mahallesi’nde de etkili olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, “Bu tip afetler 30-35 yılda bir tekrarlanır. Biz son yağışlardan sonra yaptığımız tespitler sonrasında bu bölgede çalışma başlattık ve bu sorunu da çözüyoruz. Sidre Tepesi’nden gelen yoğun yağmur sularını hemen alt bölgede yaptığımız çalışmalarla Huzurevi arkasında bulunan Gökçay Deresine deşarj edeceğiz” dedi.

Yine Sidre Tepesi’nin alt bölümlerinden başlayarak Halife Sultan Mezarlığı’na kadar dağlarda da kanallar açtıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konu ile ilgili olarak DSİ’ye de çalışma yapmaları yönünde bilgi verdiklerini ve kendilerinin de bu yönde bir takım çalışmalara başladıklarını iletti.  Halife Sultan Mezarlığı bölgesinde de çalışmaların devam ettiğini aktaran Günaydın, “DSİ’mizde bu bölgelerde yaptığımız çalışmaları daha kalıcı hale getirecektir” şeklinde konuştu.

Gelecek için önemli çalışmalar başlattıklarını ve bu çalışmaları devam ettirdiklerini dile getiren Başkan Günaydın, altyapı bittikten sonra, ara sokak, ana yol demeden yolların kalıcı asfaltla kaplandığını anlattı. Günaydın, aynı çalışmanın şu anda devam eden dar sokaktaki çalışmalar için de geçerli olduğunu aktardı.

 

Bu haber 969 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...