“Bir gidilen eve bir daha gidilecek”

12 Ekim 2013 13:11

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Kadın Kurultayı’na katıldıklarını ve önemli gelişmelerin yaşandığını aktardı. Güzelcan ayrıca Isparta’da yaptıkları ev ziyaretlerinde genelde AKP’ye oy verenlerin pişman olduklarını ve gerçekleştirilecek ziyaretlerle fikirlerinin değiştirilebileceğini söyledi.

CHP İl Kadın Kolları örgütü 2014 yerel seçimlerine farklı bir stratejiyle girmeye hazırlanıyor. Özellikle bugüne kadar ziyaret ettikleri evlerde AKP’ye karşı bir önyargının oluştuğunu ve verilen oylardan dolayı insanların pişmanlık duymaya başladığını ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan, yeni bir karar aldıklarını söyledi. Gidilen bir eve tekrar gidileceğini ifade eden Güzelcan, bu kararı almalarında Ankara’da düzenlenen Kadın Kurultayı’nın da etkisinin bulunduğunu bildirdi.

KENDİMİZİ ANLATTIĞIMIZDA BİZE HAK VERİYORLAR

Bundan sonra aynı yerlere birkaç kez giderek, seçme ve seçilme haklarını özellikle kadınlara aktarmak istediklerini açıklayan Güzelcan, “Gittiğimiz evlerde AKP’li olanlar da var. Onların fikirleri de değişecek gibi. Bu oranda olan çok kişi var. Kendimizi anlattığımızda bize destek veriyorlar. Bir öğrenci evine gittik. Üst katta da ev sahibi otuyormuş. Öğrenciler ‘yukarı çıkmayın onlar AKP’li’ dedi. Ancak biz tanışmak istedik. Yukarı çıktık çok memnun kaldılar. Esnaflık yaparken mağdur olmuş ve işini bırakmış. ‘Burada da bir toplantı yapın’ dediler. Bazı şartlardan dolayı kişilerin fikirlerinin değişeceğini gördük. Bir bayan kardeşimiz de eşi AKP’li olduğunu ancak kendisinin CHP’ye oy vereceğini söyledi. Sanırım eşi de biraz baskı yapıyormuş” dedi.

ÖNCEDEN BİZ TEKLİF EDERDİK ŞİMDİ

BAYANLARIMIZ TEKLİF EDİYOR

Öte yandan önceden toplantı yapmak için haber gönderdiklerini ve çok çalıştıklarını belirten Güzelcan, şimdilerde kadınların haber göndererek evlerde toplantı yapılmasını istediğini ifade etti. Bunun yanında gençleri oldukça negatif gördüklerini ve heyecanlarını kaybettiklerini belirten Güzelcan, “Siyaset yapmak istemediklerini söylüyorlar ve gelecek kaygısı yaşıyorlar. Mezun olunca iş bulamayız diyerek siyasete girmek istemiyorlar. Ama biz gençlerimize çok güveniyoruz. Gençlerimiz zamanı geldiğinde bu işin ucundan tutacaklar. Yine kadınların sorunlarına değinmek istiyoruz. Kadınlarımız çok sorunları var. Erkekler ya kahvede ya da işte oluyor. O yüzden kadınlarımız çok çile çekiyor. Bu yüzden ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bir yere birden fazla gideceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...