DP’nin muhtemel Belediye Başkan Adayı Ayyıldız

12 Ekim 2013 13:12

Demokrat Parti’nin (DP) 2014 yerel seçimlerinde Isparta’dan göstereceği Belediye Başkan Adayının Ahmet Ayyıldız olduğu ileri sürüldü. Bilindiği üzere DP, Belediye Başkan adayını Kurban Bayramı’nın 4. günü açıklayacak.

Isparta siyaseti giderek kızışıyor. Siyasi partiler kendini zafere ulaştıracak isimleri belirlemeye başladı. İlk olarak Saadet Partisi adayını belirlemiş İç Mimar Süleyman Çakan’ı aday olarak göstermişti. Ardından CHP harekete geçmiş ve eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı’yla ilimizde yarışacağını bildirmişti. Son olarak da MHP Lideri Devlet Bahçeli, Isparta’da düzenlediği toplantıyla adayını açıklamış ve mevcut Başkan Yusuf Ziya Günaydın’la yola devam etme kararı almıştı.

DP’DE SÜRPRİZ ADAY

Bu gelişmelerin ardından DP de adayını açıklamaya hazırlanıyor. İl Başkanı Nihat Karan, daha önce gazetemize verdiği röportajda adaylarını Kurban Bayramı’nın 4. günü açıklayacaklarını ve çok sürpriz bir isimle yola çıkacaklarını anlatmıştı. Denildiği gibi DP, sürpriz bir ismi açıklamaya hazırlanıyor. Parti içindeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre DP, yerel seçimlerde Ahmet Ayyıldız’la yarışacak.

AYYILDIZ TECRÜBELİ BİR İSİM

Öte yandan Ayyıldız’ın adaylığa sıcak baktığı da gelen bilgiler arasında. Adı sıkça MHP ile anılan Ayyıldız’ın bu seçimlerde şansını denemek istediği ve bu konuda ciddi olduğu ileri sürülüyor. Ayrıca DP Genel Başkan Yardımcısı aşkın Çelik’in de Isparta ziyaretinde bu konuyu da görüştüğü ve Ayyıldız ismine sıcak baktıklarını ifade ettiği de gelen bilgiler arasında.

 

 

Bu haber 1413 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...