Yalvaç’ta İkinci Sanat Evi Kaş Mahalleye

21 Ekim 2013 15:45

Yalvaç Belediyesi her iki mahalleye bir sanat evi projesine devam ediyor. İlk yapılan Görgü Mahalledeki Mustafa Bilgin Kadınlar Sanat evinden sonra ikinci sanat evi de Kaş Mahallede, eski bir Yalvaç evinin restore edilmesiyle oluşturuluyor.

Eski Yalvaç evinin restore edilmesiyle oluşturulan ve her iki mahallede bir uygulanacak olan sanat evleri projesi kapsamında Kaş Mahallede çalışmalara başlandı. İlk olarak Görgü Mahallede uygulanan ve hayat bölümünde resim, seramik ve cam gibi kurslar için atölyeler bulunan üst katta da kütüphane, toplantı odaları ve mutfak kısmı olan sanat evlerinden ikincisi de Kaşcami Mahallesinde oluşturuluyor.

Cami Sokak 3 numarada bulunan eski Yalvaç evi, Yalvaç Belediyesi tarafından satın alınarak restorasyon çalışmalarına başlandı. İki katlı olarak ahşap ve kerpiç malzemeyle yapılan ev, hayatı, hanayı, köşk bölümü, eşik, yüklük, ocak ve döner oyma bölümleriyle eski Yalvaç evleri mimari özelliklerini barındırıyor.

Çalışmalara yaz aylarında başlanan evde restorasyonun büyük ölçüde tamamlanmak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Tekin Bayram, yine restorasyondan sonra evin tarihi dokusuna uygun tefrişi yapılarak tamamen kadınlara yönelik Sanat Evi olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Söz konusu sanat evlerinde belediyeye bağlı olarak verilecek el sanatları kursları sonucu hanımlar ürettikleri ürünleri yine bu sanat evlerinde satarak hem aile bütçesine katkı sağlaması hem de sosyal hayata ve üretime katılması amaçlanıyor.

 

 

 

Bu haber 1590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...