Yalvaç’ta Yürüyüş Yolu Düzenlemesi

21 Ekim 2013 15:46

Yalvaç Belediyesi tarafından ilçenin güney yarısı boyunca uzanan Çayın otogar arkasında bulunan kısmında yürüyüş yolu düzenlemesi yapılıyor. Yürüyüş yolu düzenlemesi, aynı güzergah başında, önceki yıllarda Deri Fabrikası önünden başlayıp otogar arkasına kadar getirilmişti.

Önceki yıllarda yapılan ve Eski Deri Fabrikasından başlayıp Pazar yeri arkasına kadar getirilen çalışmayla çayın her iki tarafı da düzenlenerek söz konusu alanlarda yürüyüş yolları yapılmış, spor aletleri yerleştirilmiş, çimlendirilerek ağaçlandırılmıştı. Halkın büyük rağbet gösterdiği yürüyüş yolunun bir devamı olarak otogar arkasından başlayan yeni düzenleme bu yürüyüş yolunu çevre yoluna kadar çıkarmayı amaçlıyor.

Otogarın hemen arkasındaki kısımdan başlayan yeni düzenleme, çayın tabakhane tarafındaki kuzey yakısında sürdürülüyor. Çalışma, çayı sınırlayan duvardan itibaren yaklaşık 15 metrelik bir genişlikte, çayı takip ederek yeni çevre yoluna kadar devam edecek.  Geçtiğimiz hafta başlanan çalışmalarla alanın tabakhane tarafındaki bölümü beton duvarlarla parsellerden ayrılarak, çukur kalan bölümleri de toprak dolguyla doldurulup tesviyeleniyor. Aynı zamanda yeşillendirilerek peyzaj düzenlemesi yapılacağı için sulama altyapısı da oluşturuluyor. Bir yandan da kanal içi yabani ot ve çalılardan temizlenerek herhangi bir taşkın tehlikesinin önüne geçiliyor.

Önceki düzenlemeyle yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturulan çay boyunda yeni başlayan ve çevre yoluna bağlanacak ek kısımla 1 kilometrelik bir bölümün daha ekleneceğini belirten Belediye Başkanı Tekin Bayram, vatandaşların spor ve yürüyüş yapmak için oldukça rağbet ettiği yürüyüş yolunun, yeşil alan düzenlemesi, bankları ve spor aletleriyle 3 kilometreye çıkaracak düzenlemenin bahar aylarına yetiştirileceğini söyledi.

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...