Şemi Aktopuk ve Cemal Tosun, Kitaplaşıyor

21 Ekim 2013 15:47

Eğirdir’in tarihi, folkloru ve turizmi yanında Şemi Aktopuk ve Cemal Tosun’un yaşayışı  kitap haline geliyor.

Ankara’daki Isparta Vakfı (ISVAK) ve Eğirdir Derneği Başkanı Bekir Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

ISVAK ve Eğirdir Derneği olarak güzel eserlerin hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Vakıf ve Dernek Başkanı Bekir Çelik, Eğirdir’in geçmişinde büyük emekleri olan ve herkesin yakından tanıdığı Cemal Tosun ve Şemi Aktopuk kitaplarının hazırlığına başladıklarını söyledi.

Kitaplarda, emekli Beden eğitim Öğretmeni rahmetli Şemi Aktopuk ve emekli Gezici Öğretmen rahmetli Cemal Tosun’un konu olarak işleneceğini açıklayan ISVAK ve Eğirdir Derneği Başkanı Bekir Çelik’e Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, kitapların hazırlanması ve basımında destek sözü verdi. Başkan Özmeral, Eğirdir’e büyük emekleri bulunan, halkın hafızasında yer etmiş Beden Eğitim Öğretmeni rahmetli Şemi Aktopuk yanında Eğirdir Gölsesi Gazetesi’nde çok sayıda tarihe ışık tutan yazılarıyla hatırlanan emekli Gezici Öğretmen rahmetli Cemal Tosun’un, unutulmaması düşüncesiyle ayrı ayrı kitapların hazırlanacak olmasından dolayı Başkan Bekir Çelik’e teşekkür etti.

Başkan Özmeral, rahmetli Şemi Aktopuk’un talebesi olmaktan dolayı her zaman iftihar ettiğini söyleyerek, kitapların basımında Belediye olarak destek sözü verdi.

 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...