ISİAD’da yönetim değişikliği

21 Ekim 2013 15:50

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği’nde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinde değişikliğe gidildi.

Kısa adı ISİAD olan Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Çarşamba günü Dernek Binası toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Özcan Pınarcı başta olmak üzere dernek üyeleri katıldı. Başkan Özcan Pınarcı’nın yapmış olduğu konuşmanın ana teması ISİAD’ın hedefleri, faliyetleri, ESİDEF ve TUSKON oldu. Özcan Pınarcı yaptığı konuşmada “ ISPARTA iş adamları derneğinin tüm ISPARTA ‘ya  yayılmış 198 işadamını temsil ediyor. Kurulduğumuz günden bu yana sahip olduğumuz bilgi ve iletişim ağımızla işadamlarımızın iş tabanını geliştirmeye ve böylece Türk ekonomisine güçlü bir katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Derneğimiz faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana bu konuda hayli yol aldığımızı söyleyebiliriz. O dönemden bu güne küçük - büyük ayrımı yapmadan her sektörden iş adamlarımızla birlikte yol aldık. Ulusal ve uluslararası vizyonu geniş olan bir yapımız var. Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Toplantıları, Kişisel ve Mesleki gelişim eğitim ve seminerleri, Ülke tanıtım toplantıları yaptık. Oluşturduğumuz komitelerle, sektörel sorunlara çözüm üretmek için kafa yorduk. Yurtdışı İş gezileriyle, girişimcilerimizin ufkunu genişletmeye çalıştık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde oluşan bilgi birikimimizi ve tecrübemizi tüm üyelerimizle paylaştık.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) üyesidir.

 Isparta Sanayici ve İş Adamlar Derneği’nin  başlıca amacı üyelerinin ortak ihtiyaçlarını tespit etmek, işadamları arasında paylaşım kültürünü geliştirmek, yerli ve yabancı işadamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine destek olmaktır. Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşları, kamu otoritesinin gözünden kaçabilen ve iş dünyasını ilgilendiren konularda devletin “gören gözü, duyan kulağı” oluyor. Böyle bir görevi üstlenmeye biz de hazırız. İş dünyasına yönelik çıkarılmaya hazırlanan kanunlarda, yönetmeliklere tecrübemizle, bilgimizle katkı koymak istiyoruz. Böylece herkesin faydasına olabilecek verimli çalışmaların yapılmasına destek verebiliriz.          

Derneğimiz, işlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazarlara açılmak isteyen işadamlarımızı temsil edecek bir organizasyon olmanın yanı sıra Isparta’nın sorunlarını gündeme taşıyarak, çözüm önerileri üretmek ve ilimizin hak ettiği yere ulaşması yolunda geniş katkı sağlamak üzere kuruldu.

Sivil toplum kuruluşları devletin kapsamadığı alanları kapsayan sivil ayaklar olarak tanımlanmaktadır. Gerçekten de artık dünyada ve Türkiye` de her şeyi devletten beklemenin zamanı geçti. Devletin gücünü, etkinliğini verimli olarak kullanmak için ana alanlara odaklanması gerekiyor.  İşadamlarını ben iş dünyası arenasında dövüşen gladyatörler gibi görüyorum. Öyle bir mücadelenin içerisine girmişler ki amaçları o arenadan canlı çıkmak. Şu anda dünya ekonomisindeki durum bundan farklı değildir. Herkes hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu noktada ISİAD, ESİDEF, TUSKON,  gibi sivil toplum kuruluşları devreye giriyor.

 Burada ESİDEF’in bir üst organizasyonu olan TUSKON’dan da bahsetmek istiyorum. ESİDEF’in kabına sığamayıp, bir nevi bünyesinden ortaya çıkardığı TUSKON, iş dünyası olarak tüm Türkiye’yi kucaklayan önemli çalışmalara imza atıyor. Önce Afrika’ya yönelik “Dış Ticaret Köprüsü” programını yapan TUSKON ardından bu çalışmayı Avrasya ve Pasifik bölgelerine yönelik çeşitlendirdi. Bu etkinlikler, pek çok iş adamımızın kalıplarını kırarak, cesaretle dünya ile bütünleşmesini sağladı. Dünyanın pek çok ülkesinden girişimciler, ülkemize gelerek, ekonomik ve sosyal bir köprü oluşturdular. TUSKON’un “Dış Ticaret Köprüleri”, bir sivil toplum kuruluşunun, ekonominin geliştirilmesine ve yeni iş imkânlarının oluşturulmasına nasıl bir katkıda bulunabileceğine dair önemli bir örnek oluşturdu. ISİAD olarak TUSKON’un etkinliklerini desteklediğimizi ve yararlandığımızı ifade etmek isterim.

Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ve hizmetleri, devletin tamamlayıcı çalışmaları olarak çok önemli. Ama elbette bunların olması, dengeli bir siyasi iklimde mümkün. Ülkemizin ihtiyaçlarına uygun, batısı ve doğusuyla bütün dünyaya örnek olacak bir anayasayı ülke ve millet olarak hakettiğimizi düşünüyor ve bu şekilde bir anayasanın bizi cumhuriyetin 100. Yılı hedeflerinin de ötesine taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Bunun için de kavgasız, gürültüsüz, suni gündemlere boğulmayan, gerçek sorunlara odaklanan bir siyasi yelpaze arzuluyoruz. Çünkü ancak istikrar ve uyumla ülkemizi hak ettiği yere taşıyabiliriz. Saygılarımla...

 Sonrasında ise toplantıda ilk olarak tüzük değişikliği yapıldı ve ardından yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Yapılan oylama neticesinde; Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Özcan Pınarcı, Salih Sarıkaya, H. Hüseyin Uslu, Zekeriya Çınar, Murat Kalkan, Mustafa Baş, Bedirhan Yavuz, Salim Güntaç, Kadir Özkan, Mesut Emiral, Hasan Çelik, Hasan Uysal, İsmail Şevik, Aysun Deryal, Ayhan Gürsu.

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...