‘Hayata Yeni Bir Yön Vermek’ AB Projesini Almanya’da tanıttılar

21 Ekim 2013 15:51

Avrupa Birliği Lifelong Learning Programı kapsamında İsparta Emniyet Müdürlüğümüzce hazırlanan Mobility(Hareketlilik)projesi "OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER"kapsamında yurt içinden; Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keçiborlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Aile Hekimleri Derneği,Sivil Toplum Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği Isparta İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ortağı olarak yer aldı.

Projenin     yurt     dışı     ayağını;     Duisburg    am     Rhein     (Duisburg     Belediyesi Almanya),Polizeiprasidium Duisburg (Duisburg Emniyet Müdürlüğü- Almanya),Networx Academy Consulting  &  Education  GmbH   (Mesleki,   Bilimsel  Ve  Teknik Araştırma   Kurumu-Almanya) kurumları oluşturdu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet OR başkanlığındaki delegasyonumuz proje faaliyetleri çerçevesinde Almanya nın Duisburg, Dordmund ve Essen eyaletlerini ziyaret ettiler. Proje ortakları ile yürütülen "Okul Güvenliği" ile ilgili seminer, pratik uygulamalar ve kanuni düzenlemeler hakkında mukayeseli çalışmalar yürütüldü.

Ziyaretlere geçtiğimiz yıl bir başka Avrupa Birliği Projesinde ortak olarak çalıştığımız Duisburg kentiyle başladık. Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Ozigen in nazik ev sahipliğinde Duisburg Belediyesinin çalışma alanlarını konusunda tanıtıcı bilgiler verdi. Türkiye'den ve Isparta’dan Duisburg'a gelen heyetimizin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu, ortak çalışmaların giderek artması gerektiğini ve kendilerinin bu tür projelere açık olduklarını belirterek toplumların birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunmalarının önemine değinmiş ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür projelerin artarak devam etmesini umduklarını belirtmiştir.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Ozigen ve Duisburg Emniyet Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanı Sayın Klaus Kemper'e Isparta polisinin amblemini ve Isparta yöresinden özel bir hediye takdim ederek delegasyonumuza gösterilen konukseverliğe teşekkür ettiler.Projeyle ortak akıl, ortak çalışma metotlarının günümüzde önemli   yer   tuttuğunu,iyi   uygulamaların   karşılıklı   paylaşımı   ile   toplumların   etkileşimine dolayısıyla kurumların etkileşimine vesile olduğunu söyledi.Bu ortaklık çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

"Okul Güvenliğinde Yeni Stratejiler" Projemiz kapsamında içeriğine uygun değişik Almanya da heyetimize yönelik seminerler düzenlendi. Bu seminerlerde projenin amacı,kapsamı ve uygulama alanlarına yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır.Bu kapsamda Okullar İçin Psikolojik Danışmanlık,Önleyici Polislik,Gençlik ve Suç, suça bulaşan çocukların topluma kazandırılması konularında eğitim çalışmaları önemli yer tuttu.Katılımcılar okulun güvenlik boyutunun yanı sıra sosyal,psikolojik ve hukuki yönden analiz edebilen sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek uzmanlardan oluşturuldu ve deneyimler paylaşıldı.

Suça sürüklenen çocukların toplum hayatına entegrasyonunu amaçlayan ve Duisburg başta olmak üzere Almanya nın yedi büyük eyaletinde uygulanan HAYATA YENİ BİR YÖN VERMEK isimli proje tanıtımı yapıldı.

Avrupa Birliği Projelerinden bir diğeri ise YENİLİK TRANSFERİ (Transfer Of İnnovation)dır.Bu projeler Avrupa Birliği Ülkelerinde uygulanan İyi uygulamaların(Good Practice) ülkeler arasında transferini öngörmektedir. Avrupa Birliği ülkeler arasında sağlanan mutabakat ile bu tip özgün projelere üç yüzbin Euro ya kadar finansal destek sağlamaktadır.

Bu kapsamda daha büyük ve özgün projeleri teşkilatımıza ve ilimize kazandırmak amacıyla Duisburg Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde YENİLİK TRANSFERİ PROJESİNİ 2014 yılında İsparta iline transfer edilerek uygulanabilmesini sağlamak için nihai görüşmeler yapılarak Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri bakanlığının izni ile Duisburg Emniyet Müdürlüğü ve Proje sorumlusu akademisyenlerle mutabaka varılmıştır.

Delegasyonumuz eğitim ve proje çalışmalarının yanı sıra Almanya nın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu.

İl Emniyet Müdürü Or ve beraberindeki heyet Düsseldorf Konsolosu  Alattin TEMÜR’ü ziyaret ederek programlarımı tamamlamıştır.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...