“CHP olarak ülkeyi yönetmeye talibiz”

21 Ekim 2013 16:03

CHP İl Örgütü’nce parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına CHP’liler akın etti. Ancak CHP Isparta milletvekili Ali Haydar Öner bu bayramda da bayramlaşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, parti binasında bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşmaya CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ile çok sayıda partili katıldı.

ÖNER YİNE YOKTU

 CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in bu bayramlaşma programına da katılmaması dikkatlerden kaçmadı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Öner’in Ankara’da maddi hasarlı trafik kazası yaptığını ve bu yüzden Isparta’ya gelemediğini bildirdi.

SEVİNEMEYECEK BİR ORTAMDAYIZ

 CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ülkemizin önemli günlerden geçtiğini belirterek, bu dönemde Kurban Bayramının ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni etti. Ancak ülkemizin etrafında yaşananlardan dolayı sevinilemeyecek bir ortamda olduğumuzu belirten Şenol, şunları söyledi: “Ülkemizin etrafı kan gölü. Ortadoğu’da insanlar katlediliyor. Bütün dünyada Müslüman devletlerin kendi içinde iç savaş yaşıyor görüntüsü var. Halbuki dinimiz en hoşgörülü din olarak bilinir. Özellikle küslerin bile barıştırıldığı dönemde Müslüman ülkelere bakıyoruz cinayet, kan ve vahşetten başka bir şey göremiyoruz. Bu görüntü dünyada dinimiz ve ülkemiz açısından çok olumsuz bir görüntü. Bunu silmek için ülkeyi yönetenler hem demokratik yönden insan haklarına çok dikkat etmeli hem de refah seviyesini artırıcı çalışmalar yapmalı. Umarım önümüzdeki yıllarda bu süreçlerin hepsi yaşanacaktır. Türkiye’de bu şekilde müreffeh bir yaşam tarzına ulaşacaktır. Bu bizim elimizde olan bir şey. CHP olarak hem ülkeyi yönetmeye hem de yerel anlamda belediyeleri yönetmeye talibiz.”

ÜLKEMİZDE EŞİTLİĞİ YARATMAK İÇİN ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

 CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ise, “Bu bayramın tüm ülkemize ve Ispartalılara hayırlı olmasını diliyorum. Bizim ülkemizde barışın, huzurun egemen ve gelir dağılımının eşite yakın olduğu bir Türkiye’yi yaratmak için çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KADIN EMEĞİNİN DEĞERİNİ KAYBETMEDİĞİ BAYRAMLAR GEÇİRELİM

 CHP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan’da yaptığı kısa açıklamada “Özgürlüğün, kardeşliğin, saygı ve sevginin çoğaldığı, büyüdüğü, kadın emeğinin değerini kaybetmediği bir bayram diliyorum. Tüm halkımızın Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından partililer birbirleriyle tek tek bayramlaştı.

 

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...