Eğirdir’de, Atatürk Anıtı Cumhuriyet Bayramı’na Yetişecek

22 Ekim 2013 15:07

Eğirdir Belediyesi tarafından Kale Meydanı’nda yeni yapılacak Atatürk Anıtı çalışmalarını İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, birlikte yerinde incelediler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çelenk merasiminin, Tarihî Eğirdir Kalesi önünde yapılabilmesi için Eğirdir Belediyesi hızlı bir çalışma içerisine girdi.

Tamamen bitirildiğinde geleceğe dönük kalıcı eser niteliği taşıyacak Atatürk Anıtı ve çevresinin düzenleme çalışmaları öncesinde eski trafo binası yıkıldı ve kaide ve Atatürk heykelinin konulacağı zemin ile çevresine demirli beton döküldü. Kuvvetli demirlerle zemin sağlamlaştırıldı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılan çalışmaları ve hazırlıkları beraberindekilere tek tek anlattı. Başkan Özmeral, kaidenin bütün olarak kütük mermerden yapıldığını, çevre zeminin ve basamakların mermerle kaplanacağını açıkladı.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ve beraberindekiler Başkan Özmeral’e güvendiklerini belirterek gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Özmeral, “Biz çalışmalarımızı, hizmetlerimizi saygıdeğer halkımız adına yapıyoruz. Kaymakamımızın, Paşamızın ve bizleri yalnız bırakmayan, uzaktan yakından çalışmalarımızı takibeden, teşvik eden herkesin böylesine güzel hizmetlerimizde emeklerinin, çorbada tuzlarının olduğunu belirtmek isterim” dedi.

İncelemeler sonrası günün hatırasına çekilen toplu fotoğraflarla birlik beraberlik mesajı verildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın millî hatibi emekli öğretmen İbrahim Sarıdaş, “Reis Bey, bu eser burada durdukça bu halk seni hiç unutmayacak. Size nasip oldu. Hep sizi anacak. Tam yerini buldu. Teşekkür ediyoruz” ifadeleriyle dikkat çekti.

İncelemelere, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, Eğirdir Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Koçaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Kolancı, Belediye Meclis Üyesi Tanju Oktar, İşadamı Mustafa Hobanoğlu da katıldı.

 

 

Bu haber 1784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...