SDÜ Kurum İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

22 Ekim 2013 15:09

Süleyman Demirel Üniversitesi "Kurum İdari Kurul Toplantısı" 8 Ekim Salı günü yapıldı. Eğitim ve Sağlık İş Kolu sendika temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen ve gündem maddelerince yapılan toplantıya Kamu İşveren Kurulunu temsilen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer, Genel Sekreter Mustafa Diri, Personel Daire Başkanı Şükrü Demirağ, Eğitim Bir-Sen Sendika Temsilcileri Doç. Dr. Mehmet Dayık, Ali İhsan Uğuz, Zeki Çalışkan, Türk Sağlık- Sen Sendika Temsilcileri Hayati Yıldız, Özlem Çapkunoğlu, Mehmet Zeki Er katıldı.

MEMUR-SEN / EĞİTİM BİR-SEN

GÜNDEM GEREĞİ YAPILAN GÖRÜŞME VE ALINAN KARARLAR

1-Kurul üyelerinin tanışması yapıldı.Yapılan tanışmada, İşveren Temsilcilerinin Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet NumanTAMER Kurul Başkanı, Genel Sekreter V. Mustafa DİRİ ile Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ’dan ve Sendika Temsilcilerinin de Memur-Sen/Eğitim-Bir Sen Sendikasının 2 No’lu Isparta Şubesinin 07.10.2013 tarih ve 02/616/EBS/39 sayılı yazısı ile bildirilen Doç.Dr.Mehmet DAYIK, Ali İhsan UĞUZ ve Zeki ÇALIŞKAN’dan oluştuğu görüldü (Yetki Belgesi İbraz Edildi.). Gündemin maddelerine geçildi.

2-Kurum İdari Kurul Başkan Vekili olarak Sendika tarafından Doç.Dr.Mehmet DAYIK tespit edildi.

3-Kurum İdari Kurul Üyelerinden ve İşveren temsilcisi Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ Raportör olarak görevlendirildi.

4-Bir önceki Kurum İdari Kurulu kararlarının görüşülmesi konulu gündem maddesinde eski maddeler tekrar incelenerek gündemin diğer maddelerine geçildi.

5-Gece nöbetlerinin eski haliyle devam etmesi konulu gündemde karşılıklı olarak tartışıldı. Sendika Temsilcilerince gece nöbeti alamayan tahmini 160 civarında personelin olduğu ifade edildi. İşveren Temsilcilerince bütçe sıkıntılarının olduğu ve 40 saat olarak verilmesine karar verildiği ve tasarruf tedbirleri ile artırılabilir mi? Tedbirlerin düşünüldüğü ve önümüzdeki yıl artırılabilir mi? Bu konuda araştırma ve çalışmaların yapıldığı anlatıldı.

6-Fakülte, Enstitü, Yüksekokul Sekreterleri, Daire Başkanları ve Şube Müdürlerinin atanmasında kriterler konulması, kadroların ilan edilerek şartları uyan personelin liyakat esasına göre atanması konulu gündem maddesine geçildi. Sendika Temsilcilerince, bu kadroları yürütebilecek personellerin olduğu, bunun için de Üniversitemizde belli kriterlerin olmasının önemli olduğu ifade edildi. İşveren Temsilcileri ellerinde bu kadroların sayılarının en alt düzeyde olduğu ve Kanunlar ve Yönetmelikler haricinde yeni kriterler koymanın uygun olamayacağı belirtildi. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ve buna bağlı olarak YÖK tarafından yeni yönetmeliğin çıkarılacağını belirtilerek, düzenlemelere göre 2014 yılında yeni düzenlemenin yapılabileceğini ve asıl olanın fırsat eşitliği olduğunu belirttiler.

7-Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının bir an evvel yapılması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince bu yıl görevde yükselmenin açıldığı, Unvan Değişikliği için ise dokümanların araştırılarak hazırlanması sonucunda yapılabileceği belirtildi.

8-Memur kadrosunda bulunan personelin Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna aktarılması konulu gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcilerince kadroların tenkis ve tahsisi, değişikliği sonucunda kadro ihdas edildikçe atamaların ilgili birimlerden teklif geldikçe yapıldığı belirtildi.

9-Üniversitemiz Kampüs alanı içerisinde alternatif lokanta, kantin ve diğer beslenme imkânları geliştirilerek, öğrenciler başta olmak üzere personele kaliteli hizmetin daha ekonomik olarak sunulması, kantinlerde sıkı denetim yapılarak fahiş fiyatla ürün satılmasının önüne geçilmesi, alışveriş merkezi açılması için özel sektör nezdinde girişimde bulunulması konulu gündem maddesinde, Sendika Temsilcilerince, bu konuda sıkıntıların olduğu, farklı ücretlerin olduğu belirtildi. İşveren Temsilcilerince Yaşam Merkezi İhalesinin yapıldığı anlatıldı. Ayrıca fiyat konusunda rekabetin söz konusu olduğu ancak kalite açısından denetimlerin yapıldığı ve sıklaştırılabileceği ifade edildi.

10-Yemekhane ücretlendirmelerinin günlük yapılması ve yemek bedellerinin ay sonunda maaştan kesilmesi, kart satışlarının ramazan aylarının başlayış ve bitişine göre ayarlanması konulu gündem maddesine geçildi. Sendika Temsilcileri bir ayda, personelin istediği günlerde yemek yemelerinin sağlanması ve ay sonunda da maaşlarından ne kadar yemek yenilmiş ise o kadar ücretin o ayın maaşından kesilmesinin personel açısından faydalı olacağı şeklinde görüşlerini açıkladılar. İşveren Temsilcileri ise haftalık yemek ücreti satışlarının israfı önlediği, üretim, maliyet ve sayı için bir standardın tutturulması gerektiği şeklince açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca haftanın pazartesi günü yapılan haftalık yemek satış kartının salı günü de yapılabilmesi ve 5 günlük ücretin ödenmesi şeklindeki teklifin değerlendirilebileceği belirtildi.

11-Öncelikle gelir seviyesi düşük ve ev sahibi olamayan personel için TOKİ veya farklı konut projelerinin uygulanması için çalışma yapılması ve artık bir an evvel de fiiliyata geçirilmesi konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince bu konuda adım atıldığı ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

12-Kurum personeli için memnuniyet anketi düzenlenmesi konulu gündem maddesine geçilerek İşveren Temsilcileri ve Sendika Temsilcileri birlikte bir anketin hazırlanmasına karar verildi.

13-Üniversitemize bağlı işletme ve tesislerde SDÜ Personeline %30 indirim yapılması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince %10 indirimin yapıldığı ve İşletmelerin %20 indirimin yapılıp yapılamayacağı araştırılmasının yapılacağı belirtildi.

14-ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi’nin sınavlarında idari personele de görev verilmesi konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince ÖSYM görevlendirme taleplerinin ÖSYM tarafından yapıldığı Anadolu Üniversitesi görevlendirme taleplerinin ise Merkez Sorumlularına iletileceği ifade edildi.

15-Kurum personeline sabah ve akşam için ücretsiz servis konulması konulu gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcileri toplu görüşmeler içerisinde bu konuda hüküm bulunduğu, bütçeye ödenek konulması durumunda servis temin edile bilebileceğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtiler.

16-Üniversitemiz yerleşkesi içerisindeki trafiğin düzenlenmesi ve ring seferlerinin kalıcı olarak bir düzene konulması gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince ring seferlerinin başladığı Tramvay yolu, Bisiklet yolu planlanmasının yapılabileceği anlatıldı. Böyle bir uygulamanın yapılması halinde memnuniyetlerini Sendika Temsilcileri ifade etti.

17-Isparta Özel Halk Otobüs İşletmeleri; otobüslerinin günümüz şartlarına göre daha modern bir hale getirilmesi (yaz ve kış için klimalı otobüsler), bu otobüslerin genelinin temizliği, sefer saatlerinin düzensizliğiyle ilgili olarak girişimde bulunulması konulu gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcileri ile Sendika Temsilcilerince bu konuda birlikte çalışma yapılmasının gerektiği belirtildi.

18-Üniversitemiz tarafından personele verilen meslek içi kurs ve seminerlerin Davraz ’da bulunan kurumumuz otel işletmesinde verilerek motivasyon sağlanması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince değerlendirmenin yapılacağı ifade edildi.

19-Batı Yerleşkesi Otobüs durakları yanında, cami önünden Üniversiteye girişi sağlayan merdivenlerdeki aksaklıkların kış girmeden bir an evvel tamir edilerek, özellikle yağmurlu ve karlı havalarda sıkıntı olmaktan çıkarılması gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince bu konudaki aksaklığın giderildiği ifade edildi.

20-Teşekkür edilerek toplantıya son verildi.

KAMU-SEN / TÜRK SAĞLIK-SEN

GÜNDEM GEREĞİ YAPILAN GÖRÜŞME VE ALINAN KARARLAR

1-Kurul üyelerinin tanışması yapıldı.Yapılan tanışmada, İşveren Temsilcilerinin Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet NumanTAMER Kurul Başkanı, Genel Sekreter V. Mustafa DİRİ ile Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ’dan ve Sendika Temsilcilerinin de Türkiye Kamu-Sen Türk Sağlık-Sen Sendikasının Isparta Şubesinin 07.10.2013.tarih ve 302 sayılı yazısı ile bildirilen temsilcilerin Hayati YILDIZ, Özlem ÇAPKUNOĞLU ve Mehmet Zeki ER’den oluştuğu görüldü (Yetki Belgesi İbraz Edildi.). Gündemin maddelerine geçildi.

2-Kurum İdari Kurul Başkan Vekili olarak Sendikaca Hayati YILDIZ tespit edildi.

3-Kurum İdari Kurul Üyelerinden ve İşveren temsilcisi Personel Daire Başkanı Şükrü DEMİRAĞ Raportör olarak görevlendirildi.

4-Bir önceki Kurul kararları gözden geçirilerek gündemin diğer maddelerine geçildi.

5-Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde nöbetli çalışan personellerin faydalanabileceği kreş yerinin ayarlanması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcilerince kreş yerinin önemseneceği ve çalışmalara başlanılacağı ifade edildi.

6-Tıp Fakültesi Dekanlığı, Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi personellerinin faydalanabileceği şehir içi servis konulu gündem maddesine geçildi. İşveren Temsilcileri toplu görüşmeler içerisinde bu konuda hüküm bulunduğu bütçeye ödenek konulması durumunda servis temin edilebilineceğini ve çalışmalara devam edildiği belirtildi.

7-Üniversite içerisinde bulunan doğu ve batı halk otobüsleri duraklarının genişletilmesi konusunun görüşülmesi (Turnike konusu) konulu gündem maddesine geçilerek İşveren Temsilcilerince bu konunun incelenip değerlendirileceği belirtildi.

8-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi mesai bitimi otobüs seferlerinin artırılması konulu gündem maddesinde İşveren Temsilcileri firmalarla yaptıkları görüşmelerde otobüs firmalarının otobüs sefer sayılarını arttırdıklarını beyan ettiklerini söylediler ve servis uygulamasının başlaması durumunda sıkıntıların giderilmiş olacağını belirtiler.

9-Teşekkür edilerek toplantıya son verildi.

 

 

 

 

 

Bu haber 1158 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...