Memur – Sen’den 10 Yetime yardım

22 Ekim 2013 15:13

Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Memur-Sen'in düzenlediği ülke çapında bin yetimi giydirme kampanyası kapsamında 10 yetim çocuğa 100’er TL'lik hediye çekleri verdi.

Konu ile ilgili olarak 14 Ekim Pazartesi günü yani Arefe günü saat 15.00’de Memur – Sen İl Temsilciliğinin bulunduğu Mimar Sinan Caddesi üzerindeki temsilcilik merkezinde bir tören düzenlendi. Törene; Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil’in yanı sıra Memur – Sen yöneticileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Amaçlarının yetimleri teşhir etmek değil, bilakis onların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Başkan Akçil; “Yetimlik utanılacak bir şey değil. Yetim kardeşlerimiz Allah'ın bize emanetleridir. Memur – Sen Genel Merkezimiz tarafından başlatılan ve şuanda Isparta Temsilciliği olarak bizim de katkı sunduğumuz bu proje ile emanetlerimizi gözetiyor ve onları korumak adına bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Bayramların en önemli özelliğinin yardıma ihtiyacı olanları gözetmek olduğunu söyleyen Başkan Osman Akçil, kaynaşma, yardımseverlik, dayanışma, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek istediklerini söyledi.

Özellikle bayramlarda daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Akçil; “Bayramlar etrafımızda yaşayanlara duyarlı olmamızı sağlayan zaman dilimlerinden biridir. Bayramları fırsat bilerek onların bir nebze olsun mutlu olduklarını görmek her şeye değer. Biz, yetim kardeşlerimizi bize bırakılan emanetler olarak görüyor ve onları koruyup kolluyoruz." dedi.

Kurban Bayramının insanlık için hayırlara ve esenliklere vesile olmasını dileyen Akçil, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutladı. Başkan Akçil, yaptığı konuşmanın ardından 10 yetim öğrenciye 100’er TL’den oluşan toplam 100 TL’lik Hediye çekini takdim etti. 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...