“Vatandaş Sav’dan bir şey yemiyor!”

22 Ekim 2013 15:22

CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, Kurban Bayramı dolayısıyla Sav Kasabası’nı ziyaret etti. Ziyarette, kasaba halkının koku yüzünden ürünlerini satamadıklarını belirterek yaptıkları veryansına kayıtsız kalmayan Çakmakçı, “Çok cüzi bir yatırımla bu sorunu çözebiliriz. Ama şu an bunu yapacak yerel iktidar yok” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı eski Rektör Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı, Kurban Bayramı’nı ziyaretlerle geçirdi. Kısa süre önce emekliliğe ayrılan ve hemen seçim çalışmasına başlayan Çakmakçı, ilk olarak Huzurevi’ni ziyaret etti.

“VALİYE SÖYLEYEMEDİLER ÇAKMAKÇI’YA SÖYLEDİLER”

İlk ziyaretinde Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Çakmakçı, önemli bir soruna tanıklık etti. 65 Yaş Aylığı alan bazı sakinlerin Huzurevi’ne yerleşmesiyle birlikte bunun kesildiğini hatta sağlık hizmetlerinden de faydalanamadığını öğrenen Çakmakçı, konu ile birebir ilgileneceğini bildiren Çakmakçı, “Huzurevinde 65 yaş aylığı alan bazı vatandaşlarımızın huzurevinde kalmasından dolayı bu aylıkları kesilmiş. Aylıkları kesildiği gibi o vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanamıyorlar. Bu büyük bir sorun. 65 yaş aylığı alan kişiler bir anda hem aylıklarından hem de sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılmış. Valiye söyleyememişler. Bize söylediler. Ben de Sayın Valimizi aradım, durumu izah ettim. Kendisi bayramdan sonra bu sorunla ilgileneceğini söyledi. Belki de bu Türkiye genelinde bir sorun. Basının da bundan haberi yok. 65 aylığı alanlar dışarıda kalıyorsa sorun yok, huzurevinde kalıyorsa aylıkları kesiliyor ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar” dedi.

“ÖNCEDEN SAV’IN ÜRÜNÜ DİYORDUK ŞİMDİ SAKLIYORUZ!”

Huzurevi ziyaretinden sonra Sav Kasabası’na geçen Çakmakçı, burada da büyük bir sorunla karşılaştı. Hatta kısa bir süre önce Isparta gündemini de meşgul eden koku sorununun Sav için büyük bir sorun haline geldiğini öğrenen Çakmakçı’ya  “Kasabada en büyük sıkıntıyı üreticiler yaşıyor.  Biz önceleri ürettiğimiz ürünle pazara çıktığımızda gururla ‘Sav’ın ürünü’ dediklerini ancak koku sorununun gündeme gelmesinden sonra kimse ürün almamaya başlayınca Sav’dan geldiklerini sakladıklarını belirttiler. Bu da kasaba adına büyük bir sorun. Burada da iki belediye başkanının anlaşmazlığı ya da topu birbirlerine atmaları Sav Kasabası sakinlerini rahatsız etmiş durumda.

“CÜZİ BİR YATIRIMLA ÇÖZÜLEBİLİR”

Bu sorun belli cüzi bir yatırımla çözülebilecek bir olay. Devletin ilgili kurumları da devreye sokularak bu soruna müdahale de edilebilir. Bu konuda Sav Kasabası sakinleri bir önceki Vali döneminde Valiliğe dilekçe vermişler. Ancak hiçbir sonuç alamamışlar. Tekrar Valiliğe müracaat edecekler. Isparta’nın dibindeki yıllardır devam eden sorunun çözülmemiş olması akıl alacak bir durum değil. Kimse bu soruna el atmıyor. Sav kokusu için Sav halkı sokağa dökülecekse de CHP olarak yanlarındayız. Sav halkının bu sorunu çözecek bir kamu kuruluşu ya da yerel bir iktidar yok. Çok cüzi bir yatırımla bu sorun çözülür. Hatta bu konuda mevcut teknolojiyi kullanacak projelerimiz var” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1048 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...