Bölge Hastanesi’ne 2 yılda kavuşacağız

22 Ekim 2013 15:27

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı işbirliği ile yapılacak Bölge Hastanesi’nin yer tesliminden itibaren 24 ayda tamamlanması bekleniyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya hastanenin 755 yatak kapasiteli ve 197 bin m2 kapalı alana sahip olacağını söyledi.

AKFEN şirketi tarafından 197 bin m2’lik alana yapılacak Bölge Hastanesi için çalışmalar başladı. 573 milyon TL’ye mal olması beklenen hastane 450 normal yatak, 305 de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere 755 yataklı bir kapasiteye sahip olacak.

İŞTE BÖLGE HASTANESİ’NİN ÖZELLİKLERİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, yeni yapılacak olan Bölge Hastanesi’nin hem vatandaş hem de mevcut hastanelerde çalışan personel için refah ve huzur kaynağı olacağını söyledi. Bölge Hastanesi’nin hizmete girmesi ile birlikte mevcut hastanelerimizdeki sağlık hizmetinin nitelik ve nicelik bakımından üst seviyelere çıkacağını belirten Karakaya, “Hastanemizde 2262 araçlık otopark, 204 Poliklinik, 18 ameliyathane, 500 tek kişilik özel odalar ile halkımıza hak ettiği hizmeti vereceğiz. Bunun yanında personelimiz tüm sosyal imkânlarını burada sağlayacak” şeklinde konuştu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İHALESİ BU YIL SONUÇLANACAK

Öte yandan 14 bin m2’lik kapalı alan için planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binasının da aynı dönemde açılmasını planladıklarını ifade eden Karakaya; “Bunun da projesi onaylanmış olup 2013 yılı içinde ihalesi de gerçekleştirilip temeli atılacaktır” dedi.

İLÇELERDE DE MODERN SAĞLIK TESİSLERİ AÇIYORUZ

Diğer taraftan merkezde olduğu gibi ilçelerde de modern sağlık tesisleri yaptıklarını bildiren Karakaya, Yalvaç’ta 100 yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatında sona yaklaşıldığını ifade ederek “Yalvaç 100 yataklı Devlet Hastanesi hizmete girecektir. Atabey Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü binalarımız tamamlanmış olup, Nisan ayında hizmete girecektir. Gönen Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi binalarımız tamamlanmış olup, Nisan ayında hizmete girecektir. Uluborlu-Senirkent İlçe Hastaneleri4500 metrekarekapalı alanları ile projeleri de onaya sunulmuş olup yatırım programlarına alınacaktır” diye konuştu.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...