‘Sağlık ve Hastane İdaresi’ SDÜ’de ele alınıyor

12 Eylül 2012 18:55

‘6. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi’ 13-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Ana temasını sağlık yöneticiliği alanında ortaya çıkan trendler ile profesyonel hastane yöneticiliğinin oluşturduğu "6. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi" 13-15 Eylül tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Alanın akademisyenleri ile sağlık sektörü paydaşlarını aynı platformda buluşturma imkanı sağlayacak olan kongrede gerek hastanecilik ve gerekse sağlık sektörü ile ilgili faydalı bilgilerin üretilmesine, farklı üniversitelerden gelen katılımcılar arasında olumlu paylaşımların yapılmasına ve teori ile uygulayıcıların bir araya gelerek önemli etkileşimlerin sağlanmasına fırsat verilecek.

 Kongrede farklı üniversitelerden ve kuruluşlardan gelen katılımcıların sunumunu yapacağı 72 adet bildiri sözlü, 26 adet bildiri ise poster olarak sunulacak. Ayrıca Washington State University’den Prof. Dr. Joseph COYNE, University of South Carolina’dan Prof. Dr. M. Mahmud KHAN ve King’s College’dan Prof. Dr. Fevzi AKINCI sağlık hizmetleri yönetimindeki trendler ve profesyonel hastane yöneticiliği konularında konuşma yapacaklar. Sadece akademisyen ve uygulayıcılara değil; lisans ve lisansüstü öğrencilere de katılım imkânı sağlayan kongrede bunların yanı sıra Türkiye’de sağlık sektörünü yakından ilgilendiren konularda çeşitli paneller düzenlenecek.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...