106 caddede çift şeritli altyapı çalışmaları başladı

23 Ekim 2013 17:17

Isparta Belediyesi şehrin en geniş caddeleri arasında yer alan ve Demirköprü ile Oktay Petrol arasında kalan Adnan Menderes Bulvarı’nda (106 Cadde) çift şeritli altyapı ve dayanıklı asfalt çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce Antalya istikametinden geliş yönünde tek şeridin yorgun asfaltı kaldırılırken, hemen ardından Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce de yağmur suyu altyapı çalışması gerçekleştiriliyor. Hafta sonu ve bayram arifesinde de çalışan Belediye ekipleri günde ortalama400 metreuzunluğunda altyapı çalışması gerçekleştiriyor. Bulvar üzerinde yapılan yağmur suları altyapı çalışmaları ise bulvar yakınında bulunan iki ayrı dereye deşarj edilecek.

Yapılan çalışmaları MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ile birlikte yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Adnan Menderes Bulvarı’nda hiçbir altyapının bulunmadığını ve bunun gerçekleştirilmesi için çalışmaların gece gündüz devam ettiğini aktardı. Yağmur sularının yapılacak bypasslarla dereye deşarj edileceğinden de bahseden Başkan Günaydın, yağışlarda araçlara daha rahat geçiş imkanı sağlanacağını vurguladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, yolda dayanıklı asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bu bulvarımızı da kısa sürede tamamlamayı planladık. Bu yolumuz da şehir girişi olduğu için prestij yolumuz olacak. Bu çalışmaların tamamını belediyemiz imkanları ile gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız kazılardan çıkan toprağın yerine çakıl getirerek onlarla sıkıştırma işlemi yapıyoruz. Belediyemizin tüm araçları çalışıyor. Geceleri de çalışarak halkımıza eziyet vermeden yolumuzun yapımını tamamlayacağız. Bu bulvarımız gidiş-geliş olarak toplam 4.4 km’lik bir mesafedir. 3 ayda bitebilecek bir çalışmayı bizler 15 günde tamamlamayı hedefledik. Artık Isparta’mızın caddelerinde araç kullanmak bir zevk olacak” dedi.

Isparta’nın modern bir şehir olması için şehrin ana arteri olan bu bulvarda gerçekleştirilen altyapı çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bayram zamanında herkes tatildeyken belediye personeli tarafından büyük fedakarlıklarla yapılan bir çalışmadır. Çünkü bunlar adrese teslim müteahhitlere yapılan ihalelerle, devletin kaynakları çarçur edilerek değil, her santimetre karesi büyük hesaplarla en uygun maliyetle en iyi nasıl yapılabilir hesabıyla belediye başkanımız bir risk alıyor. Tabi ki bunu da kendisi kontrol etmek durumunda kalıyor. Yapılacak olan bu çalışmaların amacına uygun olması, yağmur sularından etkilenmemesi noktasında her türlü teknik donanım ve hassasiyet burada gösteriliyor. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı nerede diye soranlara işte bizim sahamız siyaset sahası değil, hizmet sahası. Çünkü Ispartalı hemşehrilerimiz bunu bekliyorlar. Bizim olduğumuz yer hizmetin olduğu yerdir. Bizde elimizden geldiğince manevi desteğimizi vermek için buraya geliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmeti konuşma noktasında olan insanlar olumsuz konuşmuyorlar, teşekkür ediyorlar. Kimler konuşuyor, ancak bu hizmeti yapamayacak olanlar konuşuyorlar. Bizi başka bir sahaya çekmeye çalışanlardır. Biz o sahaya onların olduğu yere inmeyeceğiz. Biz milletimizin yanında ve hizmet noktasında elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.

Ispartalı hemşehrilerimiz bilsinler ki, bu yolda iyi ki karayolları ağı içerisinde bir yol değil. Yoksa bu yolu tahmin ediyorum ki, bu yoğun trafikte 10 sene içerisinde ancak tamamlarlardı. Yine Isparta için işin içinden çıkılmaz bir durum olurdu. Onların 10 yılda tamamlayamadığı bir yol demek ki, en geç 10 gün içerisinde yapılabiliyormuş. Bunu da örnek olsun diye söylemek istiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar hedefe ulaştığı zaman Isparta, Türkiye’nin en örnek şehri olacak. Ispartalı hemşehrilerimizin böyle bir kentte yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyoruz. Onlara hizmet etme noktasında elinden gelen her şeyi yapma gayreti içerisinde olan Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...