Uçak kazası davası 21 Ocak 2014’e ertelendi

23 Ekim 2013 17:23

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti taleplerin değerlendirilmesi ve diğer tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı 21 Ocak 2014'e erteledi.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 22'nci duruşmasına, sanık ve müşteki avukatları ile kazadan hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan duruşmaya katılan olmadı. Mahkeme heyetinin, bir önceki duruşmada dinlenilmesi istenen tanıkların talimatla alınan ifadelerinin okumasının ardından söz alan müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, tanıkların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün tüm kurallarını eksiksiz bir şekilde anlattıklarını ancak uçak kazasının neden olduğu ile ilgili soruya cevap veremediklerini söyledi.

“SÜREÇ UZATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Bazı tanık ifadelerinin çelişkili olduğunu savunan Yüzer, 20 tanıkla yargılama sürecinin uzatılmaya çalışıldığını, bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti. Kaza yapan uçağın 1 ay süreyle bakımının yapılmadığını iddia eden Yüzer, "Bu uçağın bakımlarının yapılmadığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü raporlarında vardır. Uçak son 1 ay dolmuş gibi çalıştırılmıştır. Bu nedenle uçağın mel ve logbook kayıtlarının mahkemeye sunulmasını talep ediyoruz" dedi. Sanık avukatları ise tanık beyanlarına katıldıklarını anlatarak, diğer tanıkların da dinlenilmesinin beklenmesini talep etti. Mahkeme, taleplerin değerlendirilmesi ve diğer tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı 21 Ocak 2014'e erteledi. Yüzer, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, kimse ile kan davalarının bulunmadığını, yasaların ve kanunların uygulanmasını istediklerini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza ile ilgili pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy ve Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından Yavuz Çizmeci hakkında dava açılmıştı.

 

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...