Ak Partide Temayül Yoklaması Kasım’da yapılacak

23 Ekim 2013 17:24

Mart 2014 yerel seçimlerini önemseyen ve geçtiği dönem kaybettiği Isparta Belediyesini tekrar kazanmak isteyen AK Parti’nin 9-10 Kasım’da temayül yoklamasına gitmesi bekleniyor. Parti içinden edinilen bilgilere göre ise temayülden çıkacak ilk 3 ismin ise şimdiden konuşulmaya başlandığı ileri sürüldü.

İlimizdeki yerel seçimlerin iddialı partilerinden biri olan AK Parti, önce temayül yoklaması yapacak ardından da adayını kamuoyuna açıklayacak. Parti içinden edinilen bilgilere göre Ak Parti temayül yoklamasını 9-10 Kasım’da yapması bekleniyor. Bundan dolayı yaklaşık 2 hafta gibi kısa bir süre kala parti içinde heyecan doruğa çıkmış durumda.

GELENEKSEL HALE GELDİ

AK Parti diğer siyasi partiler gibi aday belirleme sürecini sindirerek yapıyor. Hatta bunu geleneksel hale getirdi diyebiliriz. Önceki yıllarda olduğu gibi AK Parti Belediye Başkan Adayını ilk olarak temayül yoklamasıyla belirlemeye çalışacak. Ardından da Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta adayını belirleyecek ve kamuoyuna açıklanacak. Adayın da aralık ayında açıklanması bekleniyor.

8-10 MUHTEMEL ADAY VAR

Öte yandan Ak Parti’de aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan 8-10 isim var. Bunlar; Memduh Oğuz, Nuri Uzaktaş, Altan Raşit Civan, Tahir Alan, Kadir Dal, Suat Kolukırık, Mehmet Gençgönül, Mustafa Derin, M. Uğur Gökgöz.

PEKİ, TEMAYÜLDEN KİMLER ÇIKAR?

Diğer taraftan parti içindeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu isimler arasında yapılacak bir temayül yoklamasında öne çıkacak 3 ismin şimdiden konuşulmaya başlandığı ileri sürüldü.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...